Alfabetul în versuri Litera C

catelus si mite 002
A si B le ştiu de-acum.
Dar ce imi apare-n drum?
O trăsură cu doi cai
Şi în ea un C, dar vaaai!
Mă uit la C şi-mi este milă:
O fi cocoaşă de cămilă?
Sau poate e un covrigel
Din care a mâncat niţel
Împins de foame un căţel?
Aşa e! Sigur! Că are un miros…
Cum nu se poate mai frumos
Fiindc-acest C este şi-n cozonac
In carne, caşcaval, clătite şi colac.
Doamne! Câte s-au adunat!
Oare Grivei din toate a muşcat?
Să fie C, bun de mâncat?

21 thoughts on “Alfabetul în versuri Litera C

 1. Intr-una din zile am „descoperit” cu mare suparare ca in curand baietelul meu va creste si voi avea nevoie de poezioare. „un pitic atat de mic, facea baie…” mi se pare draguta, da’ e pentru prima copilarie, pentru pici.. acum se pare ca am gasit „sursa” viitoarelor poezii educative pe care i le voi citi si cu ajutorul carora va avea de invatat. Multumesc, StropiDeSuflet.

  • Daca spui cum il cheama pe baietelul tau, Stropi de suflet isi va deschide baierele traistutei cu versuri si va lasa sa cada un strop de poezie special pentru micut.
   Pina atunci sa fie sanatos, sa creasca mare, frumos si vanjos!

 2. La fiecare sfarsit de an scolar,la serbarea grupei mari pregatitoare , cautam in disperare versuri despre literele alfabetului. Din intamplare am gasit site-ul dvs. si versurile din „ALFABETUL „au fost exact pe cerintele mele. Imi pare rau ca nu am gasit si in librarii! Exista si de unde poate fii achizitionat?Si numele dvs. este f frumos :si AURORA, dar si STROPI DE SUFLET . VERSURILE DIN ALFABET CHIAR MI-AU MERS LA SUFLET !FELICITARI SI VOI VIZITA SITE-UL DVS . F DES.
  .LA MULTI ANI PE 2010 !

  • Bun venit Mirela , iti aranjez un loc cat mai bogat in stropi de suflet. Este o bucurie imensa de cate ori pe blogul meu poposeste un cadru didactic, iar aprecierile imi merg la inima. Te astept oricand cu mare placere!
   La multi ani !

 3. Pingback: dieta monti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.