Alfabetul în versuri litera G

A,Ă,B,C,D,E,F… este rândul acum lui G

Slăbănog şi cocoşat
Parcă-i lacăt descuiat.
L-am văzut eu la portiţă
Pus aseară de Gheorghiţă,
Fiindcă ieri în grădiniţă
Un gândac şi-o gărgăriţă
I-au rupt nouă garofiţe
Să le dea unor fetiţe.

Toată ziua supărat
Gheorghiţă a îngânat
Cuvinte cu G-ncadrat
Numai bune de-nvăţat:
Aragaz, argint, agrar,
Ogor, struguri şi ogar.
Sunt şi altele, să ştiţi!
Încercaţi să le găsiţi.

25 thoughts on “Alfabetul în versuri litera G

   • Un adevărat talent, fără glumă. bănuiesc că poezia scurtă de mai sus e o improvizaţie, e excelentă! Imaginaţie, versificaţie şi umor, totul de calitate. Insist să publici, când e gata, acest alfabet în versuri. Am văzut destule „rateuri” ca să am motive să te îndemn la a face acest pas.Succes şi o duminică frumoasă!

  • Da Flavius, ai dreptate, am omis tocmai Google, dar se poate repara in timp pentru ca voi tine cont de ideea ta foarte inspirata, mai ales ca : daca-n Google n-ar fi Ge? am striga ole, ole!/Am fi doar toreadori/Nicidecum navigatori/ Lunecand pe internet/ Si batrani si tineret.

 1. Nici nu am cuvinbte pentru comnetarii… îmi plac atât de mult versurile tale încât ar trebzui să mă tot repet! Îti cer un singur lucru – serios: să nu cumva să te opreşti – David are nevoie de tot alfabetul!

  • andra_bell, pai eu vreau sa termin alfabetul in doua saptamani! Va creste Eva suficient de mare, ca sa poata invata? Mi-ar face placere sa-i vad poza! Am fazut cat de frumos m-ai prezentat pe blogul tau! Multumesc mult, mult!

   • Sunt poze cu Eva peste tot pe blogul meu:) Ei, nu creste ea asa de repede, dar ii va fi folositoare cartea cu poezii. N-aveti pentru ce sa-mi multumiti, blogosfera mamiceasca trebuia sa va cunoasca:)

 2. Ai o leapsa, ca intre prieteni. O curiozitate si o…provocare. Sa vii la mine sa o iei in pimire! o seara placuta! Tema: Ce carte ai recomanda şi de ce?
  Vino, sunt curioasa! numai bine!

  • Cami, vrei sa stii cine ma inspira? Simplu: sufletul meu ! Numele blogului nu-i o minciuna, pe tot blogul sunt doar stropi de suflet asezati in forma de litere pentru a putea darui din mult prea multa lor dragoste fata de tot ce este bun si frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.