13 thoughts on “Moş Nicolae soseşte…

  • Nu fac nici o asociere intre cizmă şi observaţie, dar trebuie să-ţi precizez că mi-am propus o categorie: „scrieri pentru sărbătorile de iarnă”, categorie în care pun poezioare pe grupe de vârstă. Un copil de 3 ani, are o percepţie diferită, a evenimentului, de cea a copilului de 4,5,6,7,8 ani (grupe de vârstă cărora eu ma adresez), şi mi s-a părut firesc să versific pentru fiecare. Cititorii (mai bine ziz ascultătorii, fiindcă alţii le citesc lor) sunt copiii grădiniţelor şi ai elevilor din clasele mici. La serbări ei spun poezii. Şi sunt mulţi! Fiecare părinte vrea să-şi audă copilul spunând poezie reprezentativă pentru evenimentul serbat. Ti se pare firesc, plăcut, interesant, ca toţi cpiii să spună aceeşi poezie?
   Nu mă străduiesc să-ţi schimb opinia, dar in gandirea mea, cuvântul „obsedată” , in acest caz, eu l-as corecta cu mai adevaratul „preocupată” de implicarea copiilor, pe înţelesul fiecaruia, intr-un ritual frumos, educativ.

  • Cizmă, îţi mulţumesc pentru impresie, dar aprecierea cea mai de preţ pentru mine, este atunci când ascultând o poezioară de-a mea, un copil se ridică în picioruşe, râde şi bate din palmuţe cerând să i se mai citească incă odată.

 1. Mie imi plac foarte mult poeziile compuse de dumneavoastra meritati din plin recunostinta parintilor preocupati de educatia copiilor,dar si a cadrelor didactice.Ne oferiti o adevarata colectie de poezii si faptul ca le grupati pe categorii de varsta si in functie de evnimentele sarbatorite mi se pare un lucru minunat!
  Baietelul meu de nici trei anisori le asculta cu placere si imi cere sa-i mai citesc…
  Multumim pentru tot ceea ce ne oferiti!

  • Darius-Casian-Horea….. pai atunci, sa-i facem cateva versuri pentru Mos Craciun:
   Si tati e Mos Craciun
   Si-nca unul foarte bun,
   Ca m-a scos din buzunar
   Si , m-a dat mamei in dar,
   Fiindca tare ma dorea
   Pe mine:
   Darius – Casian – Horea !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.