Lăbuş şi luna

 

Poza mi-a oferit-o Zamfir Pop, caruia îi mulţumesc)

Labuş latră furios.
Ies afară curios
Şi pe vârfuri mă cocoţ
Să văd dacă e vreun hoţ.

Da de unde! E doar luna
Şi Lăbuş o latră-ntr-una,
Că fiind de mămăligă,
O să cadă şi-o să-l frigă.

Şi precis stă s-o păzească
Până o să flămânzească
Şi-o mai lasă la răcit,
Numai bună de-nghiţit.

17 thoughts on “Lăbuş şi luna

 1. Ulise nu are asemenea apucături. Dar, poezia este simpatică.
  După ce reușesc să adun pozele ultimilor ani pe HDD extern, voi face un album cu mutra javrei mele de-a lungul anilor (acum, va trebui să fugim împreună de furia lui!

 2. Ha ha ha!!!Ce cros?Nu sunteti in siguranta nici cu record mondial pe suta de metri pentru asa oribila insinuare la adresa nobilului animal!!
  Auzi….MAMALIGA!!!

  • Multi ani înainte peste cei 19 ! Cheile oferă privelişti extraordinar de frumoase şi vara şi iarna. Atrage numai atenţia lui Ulise să nu latre între Cheile Turzii! Pericol de avalanşe şi nu cred că i-ai asigurat coada! Excursie excelentă şi gândiţi+vă şi la cei care tânjesc după privelişti aşa cum urmează să le admiraţi doar voi doi şi … geamantanul (dormitorul lui Ulise)

 3. Pingback: Ars Poetica « Ioan Usca

 4. Rar am intalnit poezii pentru copii cu atata umor, usor accesibile celor mici, atat de educative si frumoase. Am citit tot ce ati postat. Pur si simplu sunt uimita. Sunt unele care pot intra usor in categoria nemuritoarelor: In vacanta la bunici, Un catel micut istet, Hai cu tapul si alte cateva. Sunt extraordinare Ma intreb unde sunt editurile? La mine la clasa (am clasa !-a) citesc elevilor fiecare poezie nou aparuta si vad reactia lor. Alfabetul in versuri a fost o mana cereasca pentru ei. Nu a fost elev care sa nu invete pe dinafara poezioarele. Am vrut sa va multumesc la vremea respectiva, dar timpul imi este dramuit. O fac acum si in numele parintilor si al copiilor.Am sa va invit la clasa de 1 iunie. Nu cred ca le pot face copiilor o bucurie mai mare. Cred ca ati fi impresionata de primirea care vi s-ar face. Toata admiratia peentru acest blog, felicitari pentru creatia dumneavoastra, fiti binecuvantata.

  • Andra, intial am crezut că este vorba despre Andra Tatu cea de pe blogrollul meu, dar vad că există două Andra Tatu care-si dau întâlnire pe blogul meu.
   Sunt impresionată de ceea ce spui. Este cel mai măgulitor comentariu care mi s-a făcut vreodată. Il voi considera ca motivare pentru toate scrierile ce vor urma şi fiecare postare va purta in continutul ei, un gand pentru tine. Nu găsesc cuvinte prin care să-ţi pot mulţumi îndeajuns pentru acest elogiu pe care îl aduci poezioarelor mele. Am să te contactez pe g-mail pentru a putea fi prezentă la clasa ta de 1 iunie. Onorată, primesc invitaţia ta.

  • Floryn, deşi eşti mult mai tânăr ca mine, sunt onorată de faptul că tu, un talent incontestabil, găseşti încântătoare poezioarele mele. Da, şi eu m-am gândit la o eventuală carte, dar mai aştept păreri ale educatorilor. N-aş vrea să scot o carte care să nu se vândă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.