Grivei şi gerul

Baba-Iarna a venit
Cu îngheţ şi ger cumplit.
Iarăşi ninge viscolit
Peste sat.

Ar ieşi copii la joc,
Dar e frig şi în cojoc.
Tot mai bun este un loc
Lângă foc.

Doar Grivei mai stă afară
Şi când luna o s-apară,
Va lătra-o a mia oară
Într-o doară!

– Mârrr! Ce frig este în cuşcă!
Sare-n sus ca tras din puşcă
Şi de-o prinde geru…îl muşcă!
Prea l-a supărat!

36 thoughts on “Grivei şi gerul

 1. Pingback: Câteva minute bune cu Dire Straits « Mirela Pete. Blog

 2. A început răsfățul la tine! Minunată poezie și ai publicat-o în timp ce eu chiar desenam Un cățel…Imediat ți-l voi trimite, draga mea Aurora! Te felicit pentru sufletul tânăr și talentul evident, de care nu se mai poate îndoi nimeni. Un telefon chiar acum! 😉

 3. În nopţile cu minus, eu, Ulise, mă mut din coliba mea – obligat de Zamfir! – în cuşeta din hol. Aşa că, eu voi trece iarna. Să vedem cum se descurcă Zamfir!

 4. Pingback: Povestea parfumată la început de an « Mirela Pete. Blog

 5. Pingback: colţul cu rock clasic – 8 « Colţu' cu muzică

 6. 🙂 o iarna ca-n… poezii! cat de emotionant!

  PS: la Zarnesti sper sa ajung vara ce urmeaza. Pe 1 iunie este planificata reîntâlnirea cu colegii de liceu; voi avea 2 saptamâni vacanta – doar pentru România. Vom sta la Sibiu, vrem si la mare dar, avem si o locuinta în Brasov, pe Bdul Garii . Dorim sa vedem Pelesul si Branul. Daca verisoara mea este dispusa sa ne arate Zarnestiul… tare m-as bucura sa te întâlnesc, Aurora draga. Te voi anunta, nu exista sa trec prin zona fara sa-ti dau de veste.

 7. Aurora, m-am îndrăgostit definitiv de blogul tău ! Versurile tale sunt adorabile, fermecătoare, extraordinar de potrivite pentru copii. Îmi amintesc de cele ale Elenei Farago. Iar comentariile sunt ele însele niște mici bijuterii în versuri, le-am citit cu aceeași plăcere cu care am citit poezia ta .
  De acord cu Carmen Negoiță: mai bagă-l și pe el în casă, măcar ca să distrezi copiii cu năzbâtiile lui !

  • Zina, când asemenea cuvinte vin de la o persoană atât de autorizată cum eşti tu, fireşte că sunt încântată. Asocierea cu Elena Farago nu are decât să mă măgulească. In ce-l priveşte pe Grivei… dacă l-aş aduce în casă n-ar mai fi Grivei ci amărâtul de Bubico al mamiţei, obligat să stea în şapte mii de scutece şi fundiţe! El e Griveiul meu imaginar – personajul multor poezii ale mele şi asemeni câinilor mei reali, se bucură de toată libertatea curţii. Nu a stat nici o secundă în lanţ!
   Te aştept cu mare plăcere oricând!

 8. Pingback: Au trecut dom’le « Clipe de Cluj

 9. Pingback: Miercurea în imagini. Pictorii iernii 3 « Mirela Pete. Blog

 10. Pingback: Miting de solidaritate cu Raed Arafat la Cluj-Napoca « Clipe de Cluj

 11. Pingback: Vino la teatru « Clipe de Cluj

  • Teo, dacă aş fi mai aproape, te-aş chema afară să facem un om de zăpadă!
   Nu este nimic de admirat Teo ! Este un mod de a-mi exprima dragostea pentru cei mici şi dorinţa de a nu mă îndepărta de copilărie, fiindcă în timp ce scriu pentru ei, sufletul meu este cel al copilului: mă bucur şi râd de poanta finală care însoţeşte de regulă poezioarele mele.

 12. Pingback: Culori locale, Life in Pictures « Clipe de Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.