Pisoiul şi fulgul de nea

Un pisoi micuţ privea
Pentru întâia oară
Cum din cer uşor cădea
Câte-un fulg de nea.

De uimire -ce credeţi?-
A căzut în coadă!
– Fraţi pisoi , hai să vedeţi
Laptele-n cascadă !

Si căscând boticul mare,
Plin de încântare,
Aştepta din cer să-i curgă
Lapte, să-i ajungă.

Dar de cum i-atinse limba
Sări-n lături speriat
Şi strigă cu disperare:
-Laptele a îngheţat!

15 thoughts on “Pisoiul şi fulgul de nea

  1. Pingback: MFC 46. « Ioan Usca

  2. Apropo de ultimul vers… Daca aveti castronele cu mancare sau apa in curte pentru caini si pisici, sa aveti grija sa nu ramana pline pentru ca temperaturile sunt scazute si animalutele pot face faringite, laringite, enterite etc. daca beau apa sau consuma alimente reci. 🙂

    • Cristi, câinii nu au probleme cu hrana îngheţată! Pot să se servească direct din congelator fără teama laringitei. In ce priveşte pisicile, sunt mai deştepte decât noi în privionţa a ce mănâncă: nu se ating de hrana îngheţată nici dacă le-o pui la nas cu eticheta „pui fript”!

        • Cristi, fireşte că nu mi-am propus să-i antrenez pentru Polul Nord, dar am observat că iarna îşi iau hrana ascunsă de ei şi îngheţată tun o ronţăie cu mare plăcere. Este vorba despre patru coker spaniel -rasă pură- , care stau numai afară oricât ar fi gerul de mare. Au o plăcere nebunăî de a dormi pe zăpadă , ca nişte husky , în coteţ intrând doar când este viscol şi în nopţile geroase Blăniţa lor cu păr lung şi ondulat este mereu strălucitoare. Este drept sunt hrăniţi foarte-foarte bine!

    • Gabi, da, ţinutul animalelor în spaţii închise este o pedeapsă cruntă şi nemeritată pentru animale! Animalele trebuie să aibă libertatea de a-şi folosi toate abilităţile cu care au fost înzestraţi şi unde oare este mai bine decât afară?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.