Miercurea fără cuvinte: PISICUL DIRIJOR

„Dirijorul” este de fapt pisicul prietenului nostru blogger Ervin şi chiar şi poza îi aparţine, dar cu amabilitate mi-a permis să o folosesc pentru o poezioară. Iţi mulţumesc Ervin!
PISIC ERVIN PENTRU POEZIE

Motănelul meu vărgat,
Cor de mâţe a format
Şi fără să exerseze,
A-nceput să dirijeze.

Altfel cum să îmi explic,
Fără să greşesc vreun pic,
Că stă în două picioare,
Cât este ziua de mare?

C-o lăbuţă ridicată
Şi codiţa înfoiată,
Dirijează mai ceva,
Ca maestru-orchestra sa!

53 thoughts on “Miercurea fără cuvinte: PISICUL DIRIJOR

 1. Minunat, atât poezia, cât și inspiratorii! Acest motan roșcovan e o minunăție! Nu se poate să-i reziști, trebuie să-i dai ceva bun-bun! Amândurora, merită! Felicitări pentru reușita Alfabetului, mă bucur enorm și mult succes în continuare! T e pup, mii de îmbrățișări!

 2. Poezia e tare draguta, amuzanta. Dar la fel e si muza, adica motanul „dirijor” 🙂
  De fapt ambii motani sunt frumosi. Eu sunt posesoare de motan asa ca…ii iubesc pe toti pisoii 🙂
  Happy WW!

 3. Da,StropiDeSuflet mare,mulțumim și suntem copleșiți și recunoscători pentru onoarea de care avem parte!!! Frumoase versuri și într-adevăr îmi aduc aminte că parcă dirija, cu gesturi foarte elegante și hotărâte, o orchestră imaginară ! Ne-a făcut plăcere să fim musafirii tăi și ai prietenilor tăi,aici pe blogul tău! Îi salutăm respectuos pe toți !!!

  • Ervin, ai scris atât de frumos, ai fost atât de generos în adresare încât m-ai emoţionat cum nu-ţi închipui. Eu sunt cea onorată pentru faptul că mi-ai încredinţat poza unui animăluţ pe care l-aţi iubit. Iţi mulţumesc mult Ervin.

 4. „Orice felina este o capodopera” -Leonardo da Vinci
  Ei da,superba poza !iar versurile tale dau savoare si farmec instantaneului foto…chiar parca dirijeaza,majestuos si foarte profesionist as zice…fireste, miscari elegante de felina,si cand fac nazbatii tot asa baleteaza de gratios!

 5. Ce frumoase, şi poezia dar şi poza! Cu adevărat este un mare „dirijor” Am avut şi eu unul la fel şi îi spuneam Tigruţul. Numai că era „campion” la… dormit! Deh, fiecare cu talentul lui.
  Numai bine vă doresc, doamna Aurora! 🙂

 6. Mdaaaa. Am vazut o poza frumoasa, am vazut pisici frumoase. Am citit o poezie frumoasa si am citit si comentarii frumoase, unele chiar in versuri (o lume straina de mine). Dar…
  – un artist vede un dirijor
  – un soldat vede un general care „dirijeaza” detasamente in atac sau aparare
  – un tehmolog vede un manager care vrea sa arate ca e seful
  – un politician vede un contracandidat ce tine un discurs indreptat impotriva sa.
  – eu… vad un articol ce-mi face placere sa-l citesc.
  „Frumusetea unui tablou este in ochii privitorului”. 🙂 🙂

 7. Pingback: APERITIVE FESTIVE 4 - Senvișuri, pentru cei mici și cei mari

 8. Haha ! Ca să continui ideea comentatorului dinaintea mea: un dascăl vede profesorul la catedră ! Eu îl văd pe roșcovan ca pe un profesor care le explică ceva cu pasiune studenților, iar asistentul îl privește cu admirație și puțină invidie.
  Să ai zile frumoase alături de cei care îți sunt dragi, Aurora !

 9. Fals! Nici nu este dirijor, cum credeţi voi. Pisoiul este un afurisit care dictează, celor din gaşca lui, cum să arunce în aer cuşca lui Azorel! Ahhh, de-aş pune laba pe el….

 10. Pingback: Pseudo-oglinda | Cioburi de chihlimbar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.