SEARĂ DE AJUN

Prin fulgi de nea dansând în vârtejuri,
O sanie albă coboară din ceruri.
E trasă de reni cu coarne de-argint,
Şi-n ea, Moş Crăciun în roşu veşmânt.

Pe străzi, luminiţe în pomi s-au aprins
Şi totu-i tărâm din basme desprins.
E zvon de clopoţei şi cântec de colind
Şi cete de copii de peste tot venind.

In case luminate sunt brazi împodobiţi
Şi-s toţi în jurul mesei.Copiii fericiţi,
Pe Moş Crăciun  l-aşteaptă să vină… şi-a venit!
Când? Cum? Ce de daruri!!! Şi nici nu l-au simţit!

29 thoughts on “SEARĂ DE AJUN

 1. La ceas de sarbatoare cand anul are tamplele ninse,iar colindele ne incalzesc sufletul cu bucuria Craciunului va doresc numai pace,bucurii,prosperitate si sanatate, alaturi de cei dragi! Craciun Fericit!

 2. multumesc pentru urarile-ti calde lasate la locu’ meu de joaca… la rându’ meu, îti adresez aceleasi si te reasigur ca sunt extrem de selectiva: am în juru’ meu aceleasi persoane si prieteni adevarati – de zeci de ani… 🙂 apreciez din totdeauna calitatea, nu cantitatea…
  Sanatate si numa’ bine, azi si mereu… cu drag, Mélanie
  * * *
  cum ambii mei parinti erau nascuti pe 25/12, de-abia astept sa treaca aceasta zi… am bucuria de-a fi în prezenta celor dragi, apropiati, fideli…

 3. Miau-mau,vreau Mosule,vreau!
  Pom de iarna serafimic
  Cu ghirlande caltabosi,
  Globuri?cutiute de conserve!
  Doar cu peste marinat,
  Ca e vremea de urat!!!

  Un colind andaluzian cu acorduri serafimice mai in surdina ,ca na ,Andaluza noastra crede ca cine striga mai tare primeste mai mult,,,asa ca Serafim cu piosenie in glas, daca se mai aude…
  Acum o doare burta de atatea bunatati infulecate ,numai specialitati de carne desigur…Serafim cel devotat,o trateaza cu ceai de menta ,ea,miauna a dizgratie totala,dar asta e, trebuie sa-si revina cat mai grabnic pentru discoteca de Craciun !!!
  Desigur ,tot cu astfel de ghirlande,globuri,beculete din pesti mari si mici de ea stampilati in vopsele tricolore,cica a reinventat moda,ca s-a plictisit de traditie!Frumosul trebuie sa fie si util,adica sa-l mananci nu doar cu ochii sustine domnia ei…mateasca!

  ps:Zice sa nu te opui cumva discotecii,ca datorita ei ai avut succes cu cartea,a tors la greu imprastiind inspiratie si energie creativa cu tona…Serafim cel evlavios,s-a rugat nonstop vreo 7 zile,timp cat a infulecat ea si bucatele sale.Ca sa nu se strice a argumentat.Oricum ,discoteca e in cinstea lansarii tale de carte..mai zi ceva daca poti!

  • O dată-n an este Crăciunul
   Aşa că-i fac mâţei hatârul!
   Vrea discotecă? Bairam să fie,
   Dacă asta i-aduce ei bucurie!

   Mă tem doar că bradul ales
   Va fi de podoabe cules
   Şi numai în zece minute
   Va fi doar un teanc de crengi rupte!

   Sau poate îl va incuia
   Sau îl va păzi cu-o nuia
   De motani veniţi la dans
   Cu coada în ritmic balans!
   Dar reţine, amabilitatea mea privind acceptarea discotecii, nu are nici o legătură cu aportul ei la succesul cărţii mele, ci este numai datorită generozităţii mele cu ocazia Crăciunului! Ea a stat şi a înfulecat în timp ce eu transpiram promovând cartea. Noroc cu Serafim care evlavios fiind a reuşit să-şi facă auzite rugile şi drept mulţumire îi voi da un peşte gres pe ascuns! Andaluzei nu-i dau că ea oricum şterpeleşte !

   • Miorlaie a disperare,stramba din botic si sfasie pernutele din gheare …ca nu e recunoscuta ca inger inspirational,ai uitat cica,doar ea mata emancipata stie toarce cu descantec miaoteric ,colo in Tibet studiat,in secret cu Dailai Lama insusi pe vremea cand a scris ca si tine poeme multe.
    Serafim pe atunci era doar un paj cica,pricajit ca vai de el,,,ii sufla in supa fierbinte de peste ,si mai era si pe post de ventilator,dand din greu la evantaie ca sa poata toarce ea miaoteric spre binele umanitatii intregi in frunte cu tine presedinte.
    Nici sa auda,vrea semnatura de recunoastere…cica doar faptul ca ai mangait-o pe blana ei astral-electricizata aduce noroc cat carul…daca nu ,te va priva de la asa marete beneficii ….ba de se poate sa si mentionezi pe carte numele ei ,desigur pe prima coperta,iar la spate eventual,scris mic la colt , pe Serafim ,…doar asa va fi mereu smerit,sa nu isi ia nasul la purtate ,se sacrifica astfel tot ea „nedreptatita”,de dragul lui,cica!…

    ps;Asadar cui dai pestele al’gras si mare?

    • Păi cât este Andaluza de egoistă şi înfumurată nici în ruptul capului nu ar accepta să cedeze ceva ! La Dalai Lama nu a făcut altceva decât să-i corupă motanul pe care l-a scos din starea de meditaţie profundă în care se afla şi l-a dus prin discoteci şi şoproane mişunând de pisici needucate! ce descântec miaoeteric? Mieunături sclifosite menite să-l dea pe spate pe naivul de Serafim care crede tot ce miaună Andaluza. Dar n-am ce face , ştiu cât este de perseverentă şi dacă nu-i dau eu peştele cel gras şi-l va lua singură prin cione ştie ce şiretlic, aşa că… fie. Ii dau ei peştele cel gras şi lui Serafim unul mai anemic! Aşa este mulţumită?

 4. Pingback: An Nou fericit! « Mirela Pete. Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.