Iarnă capricioasă

Prima lună-n calendar
E ianuarie zis gerar,
Dar afară este cald
De îmi vine să mă scald!

Şi nu caut eu pricină,
Dar iarna uită să vină!
Dac-apare, am s-o duc
Drept la mine în sătuc

Şi din nori pufoşi să cadă
Peste tot fulgi de zăpadă
Să ies iar pe ulicioară
Şi să zbor c-o sănioară!

22 thoughts on “Iarnă capricioasă

 1. Am păstrat în frigider
  Şi zăpadă şi chiar ger,
  Dar loc pentru săniuţă
  Este doar pe o sticluţă,
  Şi de-o iei, te-ai dus pe copcă
  Fiindcă se numeşte VODKĂ

  Vezi? Oricine o să spună
  Că tot iarna este bună
  Dar afară, cum- e locul
  Şi-apoi… bată-te norocul,
  Să nu fie prea geroasă
  Ca să stai numai în casă
  Ci frumoasă, cu zăpadă
  Să tot mergi la promenadă!

  • Ha, ha! Dar bine aţi mai pomenit de „săniuţa” de pe sticlă! 😀 Este cam singura din peisajul cotidian (pentru unii!). Sunt convins că va veni şi zăpada, cât de curând, doar e vremea ei!

   • Ştiu şi eu Alex ? De multe ori mă gândesc că iarna nu a plecat de la noi, ci doar şi-a mutat data venirii în totală neconcordanţă cu plantele şi tare mă tem că vor înflori pomii şi zăpada îi va acoperi compromiţând fructele.

 2. Ei lasa ca-i bine asa!!!…mie imi place,zburd de incantare,parca-i primavara!
  E soare mult!…asta imi place teribil.Cand ninge e atat de sinistru cerul,greu,apasator,deprimant!Ufff…
  De vrei zapada ,mergi pe blog la iernile trecute!Ai imagini ca te apuca tremuratul doar privindu-le..haha
  Si Andaluza e fericita,si bineinteles, de asa vreme minunata e atat de zapacita!

  ps;Zice ca ea si Serafim au schimbat astfel vremea.Fapt pentru care hotomana cere iarasi recomensa,Nu culinara ca e satula pana peste cap acum dupa sarbatori..vrea sa calatoreasca iarasi!
  Duca-se unde o vrea,sa pot sta si eu linistit o vreme.Serafim refuza insa sa o mai insoteasca,el vrea oricum altundeva si acum se miorlaiesc,nu gluma!
  Nu am bani pentru bilet unde vrea ea,la Honolulu tocmai,asa ca nu vrei sa o trimit la tine?,,,zice ca vrea sa te sorcoveasca!Ca na,,,asa e datina!
  Lui Serafim ca a fost cuminte am sa-l trimit unde pofteste inimioara sa.

  • Deci zice Andaluza că vremea primăvăratică i se datorează? Păi dacă vremea ar fi după temperamentul ei, înseamnă că de dimineaţă până seara nu am avea decât fulgere şi tunete şi tot felul de anomalii atmosferice!!!Si atunci recompensă pentru ce? N-ai decât să o trimiţi în croazieră pe Atlantic că poate se împrieteneşte cu rechinii! Doar cu rechinii cred că are caractere în comun!
   Vrea să vină la mine cu sorcova? Ai învăţat-o tu să sorcovească? Cine ştie ce miorlăituri şi-a compus. Bine, de acord, trimite-o, dar spune-i că eu am trei câini acum şi nu cred că va fi foarte bine primită decât în eventualitatea în care le recunoaşte supremaţia, să se poarte cuvincios şi chiar respectuos cu ei şi să le accepte condiţiile de convieţuire. Aşa că să facă ceva antrenamente ca să nu-i fie coada în pericol. Să nu-şi imagineze că toată animălimea este ca răbdătorul de Serafim. Dar chiar! Serafim nu vrea să vină şi el? Pe el sigur nu-l vor lătra câinii! Oricum eu mă pregătesc. Le voi prepara ruladă cu pui şi ştiucă umplută, şi nu de alta dar nu au mai fost de mult timp la mine şi vreau să îi arât Andaluzei că eu ştiu să fiu gazdă bună şi cu aiuriţi ca ea, iar Serafim merită din plin după câte a îndurat de la ea. Şi mai am un motiv să-i primesc : mă gândesc că te-ai săturat de octavele lor în fiecare seară şi de picturile ei suprarealiste şi de toate capriciile nemaiauzite până la ea şi ai şi tu nevoie de puţină linişte. Dar să ştii că nu-i ţin prea mult!!

   • Auzi ce miorlaie la sictir.”Nu ma tem de dulai!…stiu tactici,trucuri,smecherii de-i pun cu botul pe labe cat ai zice peste.”
    Tu de ce crezi ca fu ea in Tibet?sa invete cele sfinte,as de unde,fu sa invete cum sa controleze mintile altora activand nu stiu ce chacre aflate tocmai in coada ei mateasca..pai numai daca o unduie nitel in S cad pe spate toti dulaii cica…si apoi sa vezi ce catelusi supusi domniei sale sunt…ce stii tu Aura,coada ei e mai ceva ca o atena parabolica ori satelit.Aduna si tuna cu energii!Datorita ei cade mata mereu in picioare si are si 7 vieti(ea dublu) ,,,asa ca tine-te bine ca ea si pe nepotii tai cand or fi mari o sa-i cutreiere si sorcoveasca.
    Zice ca te iubeste mult…si chiar vrea sa te sorcoveasca ca sa-ti fie bine in noul an ,Va sustine cica ,cantare mareata in octave supersonice dar si cu miao-inflexiuni spirituale invatate de la Serafim. Va include afectiv, omagial si cateva melisme a la Celine Miaon,un fel de mrrr-miau-au-maaaaau…ce mai ,a inovat un nou gen muzical,asadar nu rata oferta ei Speciala!
    Pe post de sorcova,o miao-figurina din oase de peste si pui, cu multe carlige si sertarase mobile ce tiuie agitate nu gluma…(nu uita sa o lauzi,o veritabila capodopera moderna andaluziana cu elemente stilistice a la Giacometti si Dali) peste care la final drept recompensa ,tu gazda sa o umple fireste…cu peste si bani.

    PS:Cred ca mai bine punem bani amandoi si o trimitem in Honolulu!…ti-l trimit pe Serafim,cu el o sa domnesti sigur in pace si voie buna.Ori ti-e dor de Anda-avangardista ,mata ce-a innebunit(pardon,cucerit) Parisul!

    • Aaaaa! Ce idee genială ai! Gata, punem bani şi o trimitem în Honolulu! Vorbim cu ea pe Skype! M-ai dat gata cu chacrele ei! La cât o ştiu de nebunatică, încep să mă tem pentru cockerii mei. Cât despre sorcova aceea, chiar m-ai făcut curioasă, dar dacă este cu oase s-ar putea chiar să nu pot ţine în frâu cockerii! Şi chiar cred că se apropie fiindcă au început câinii să latre şi parcă aud miorlăituri şuierătoare. Merg să văd ce se întâmplă. Repertoriul ei mă înmgrozeşte deja numai din ce-mi spui. Parcă simt pe şira spinării mrrr-miau-au-mauuuu ! Şi tu zici că este spectacol! Lasă că îţi scriu eu ce spectacol a fost. De-ar veni şi Serafim cu ea , că poate o mai temperează de la năzbâtii. Aoleuuuu! Ea este! Zgârie la geam cu un „utilaj” !!!! Acela o fi sorcova? Gata, merg să-i deschid că miorălăie în octave a colind pisicesc!!!!!Iţi scriu!

  • Eu la Pol nu merg defel !
   Că nu-i polu-n portofel
   Pentru aşa o escapadă,
   Chiar dacă-mi doresc zăpadă!
   Dar de vrei să intri-n horă
   Şi vrei musai Auroră,
   Joci cu mine timp de-o oră
   Sârba-n Bărăganul meu
   Şi poţi să joci ca un zmeu!

 3. la multi ani…
  nu stiu daca m-am saturat de zapada… ador nisoarea…
  dar de ger… sigur m-am saturat… am avut in doua zile cat abia am putut duce… deci nu mai vreau vreme rece…. brrrr….
  da… foarte capricioasa iarna asta… dar in alt sens decat la tine…

  • La mulţi ani Ovi! Nici mie nu-mi place gerul! Abia aştept să treacă iarna. De aceea mă rog să ningă ce are de nins, numai să nu se întindă peste primăvară cum are obiceiul fiindcă de fiecare dată reuşeşte să îngheţe florile pomilor fructiferi! Am auzit că la voi este ger. Am rude acolo şi s-au săturat de ger şi de gripă!

 4. A, de An Nou, haine noi, aspect nou, îmi place! Mult mai bine îți vine albul. Poate avem noroc și de zăpadă, că un pic trebuie. Dar să nu fie prea multă și să nu țină mai mult decât iarna caledaristică! Poezia sigur va avea efect, iarna abia acum stă să vină, dacă e să-i credem pe meteorologi. Așa că, să ningă lin, ca-n Frații Grimm! Te îmbrățișez, o zi bună și spor la toate, dragă Auraș! 🙂

  • Ştii care-i necazul mare? Că iarna tot se va instala la noi, dar întârzie şi se prelungeşte în primăvara cea dorită şi mult aşteptată. Parcă văd că iarăşi ninge peste cireşii înfloriţi şi-i transformă în monumente îngheţate şi ne alegem doar cu frunzele în loc de cireşe roşii şi zemoase! Deci să vină odată zăpada şi să plece iarna cât mai repede! Spor la lucru şi ţie Mirela şi putere de muncă să ai pentru toate câte ai de rezolvat, că tare multe s-au adunat! Imbrăţişări şi gânduri dragi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.