PĂMÂNT ETERN

  • In fiecare an, ziua de 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului, ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător(Wikipedia)
    Ziua Pamantului

PĂMÂNT  ETERN

O rază călătoare
pe o creastă de val,
un val călător
pe-o oglindă de mare,
o mare mişcătoare
pe un PĂMÂNT ETERN.

O rază mângâietoare
pe o petală de floare,
o floare-nmiresmată
pe-un lujer plăpând,
un lujer crescând
Hrănit de ETERNUL PĂMÂNT.

O rază călăuză
pe chipuri de oameni
veseli sau trişti,
pete de viaţă
în Univers,
doar aici
PE ETERNUL PĂMÂNT.

8 thoughts on “PĂMÂNT ETERN

  1. Bună dimineața Auraș, bună dimineața, Pământ etern! Așa este, și spun asta după cele trei zile de vacanță, petrecute lângă o livadă ÎNFLORITĂ și o grădină care rivalizează cu botanica clujeană, aceasta fiind a neamurilor noastre de la Târgu Mureș. Și am ajuns din nou la concluzia că nicio operă de artă sau lucrare inginerească nu se compară cu ceea ce natura făurește în fiecare anotimp. Să fim atenți cu Terra, să protejăm pământul și apa, copacii și florile! Superbă poezie, Pămânul te iubește pentru ceea ce-ai creat! Să ai o zi minunată, Auraș! 🙂

    • Şi pe tine Pământul te iubeşte dragă Mirela pentru felul minunat în care ştii să-i imortalizezi pictând frumuseţile naturii, atrăgând în felul acesta atenţia supra a ceea ce trebuie să protejăm şi să păstrăm. Ce poate fi mai frumos decârt o livadă înflorită? Natura ne oferă la orice pas frumuseţi pe care mâna omului nu va reuşi niciodată să le egaleze în frumuseţe! Sunt convinsă că cele trei zile de vacanţă v-au relaxat şi v-au inspirat într-atât încât să am certitudinea că în curând ne veţi delecta cu alte opere de artă şi cum ar putea fi altfel când în familia voastră sunt trei artişti ai penelului, care mai de care mai talentat! Şi la tine fie zile cu sore pe cer şi în suflet!

    • Industrializarea masivă şi tehnologiile avansate ne-au îndepărtat tot mai mult de natură. Este timpul să ne preocupe mai mult Planeta Albastră ! Şi ai dreptate, de la o zi la alta sunt tot mai mulţi cei care se alătură ideii de salvare a planetei. Gânduri dragi.

  2. După cum vezi, am poposit din nou pentru a mă delecta cu versurile tale, și bine am făcut! Raza de soare cu care începi m-a călăuzit cu gingășie către mama noastră naturală, ai cărei fii suntem cu toții, dar nu la fel de recunoscători. Mulțumesc frumos și o zi minunată îți doresc! 🙂

    • Alioşa, fiecare gândeşte şi acţionează aşa cum simte. Eu consider că dacă fiecare dintre noi am face concret câte ceva pentru a proteja planeta, generaţiile viitoare ne-ar fi recunoscătoare şi planeta la fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.