MULŢUMESC EDITURII ADENIUM !

Din motive ce nu au ţinut de voinţa mea, public acest articol cu câteva zile mai târziu faţă de cum s-ar fi cuvenit, dar nu pot să las timpul să treacă fără să  MULŢUMESC EDITURII ADENIUM, în primul rând pentru că există  prin oamenii deosebiţi care o compun. Chiar dacă este de curând înfiinţată, Editura Adenium are deja un nume cu greutate  în rândul instituţiilor de profil,  creând certitudinea ascensiunii pe scara valorilor  spre vârful ierarhiei, prin  pasiunea, determinarea şi profesionalismul  echipei.   Intraţi pe site-ul http://www.adenium.ro/ şi  veţi fi mult mai bogaţi spiritual!

Nu voi face acum nominalizări fiindcă ADENIUM înseamnă o familie care acţionează ca un singur om şi a cărei deviză este EXCELENŢA  fără să se dezmintă în fapte, iar metodele informative sunt  înlocuite cu cele formative, astfel că  dezideratul lor este A FI şi  nu A AVEA. Literatura pentru copii şi tineret pe care o promovează  este aceea de formare a unor oameni frumoşi moral  care să se poată adapta la o lume mereu în schimbare, în stare să folosească tot ce au desprins din cărţi, acolo unde este util, indiferent de domeniu. Este o onoare pentru mine să fac parte dintre autorii de carte publicaţi de această editură datorită căreia după cum veţi vedea mai jos, am trăit momente de neuitat.

2

Sub motto-ul „Primavara cartilor la Iasi”, în perioada 11-15 martie 2015, s-a desfăşurat la Palas Mall din Iasi cea de-a XXIII-a editie a Tirgului de Carte, Arta si Muzica LIBREX, un eveniment cultural deosebit la care, răspunzând invitaţiei Editurii Adenium de a-mi lansa cartea „ANOTIMPURILE „, am fost şi eu.  Totul a fost mult peste aşteptările mele, iar lansarea – o reuşită.

Copleşită de primirea atentă şi deosebit de caldă a tuturor celor ce formează „familia” ADENIUM, îmi doream să nu-i dezamăgesc, fapt care a făcut să-mi crească emoţiile pe măsură ce se apropia momentul lansării  „ANOTIMPURILOR, dar… toată neliniştea mea s-a topit când în jurul meu au început să apară copiii cu chipurile lor poznaşe, muzele mele dragi! Au sosit şi părinţii lor, şi alţi şi alţi iubitori de carte , dar cel mai important era faptul că acolo, alături de mine, dându-mi încredere, era echipa ADENIUM, pentru care un simplu mulţumesc ar fi prea puţin ca să îmi pot exprima întreaga gratitudine. Imaginile sper să convingă.

LIBREX 2015 D-na Adriana nazarciuc             Iaşi 13
Onorată de prezenţa în public a doamnei Adriana Nazarciuc -director general Ed.Adenium –

Cu Andrei Giurgia    11073966_367669390102294_204842721406371899_n
Am avut şansa de a avea un moderator de excepţie: Andrei Giurgia, mereu în vervă, mereu cu zâmbetul pe chip, stăpânind perfect arta comunicării cu publicul.

Iaşi 9  18281_367272223475344_596884420839145763_n

Prezentarea elogioasă  făcută de managerul de dezvoltare al  Ed. Adenium Florin Iancu,  a făcut ca intervenţia  mea

Iaşi 1Lansare 111057614_367272540141979_7156474491141117744_n

să curgă  firesc ca la orice întâlnire cu  cititorii  şi am fost răsplătită din plin de aplauze . Despre poeziile mele nu am vorbit fiindcă urmau să le prezente mult mai frumos copiii  şi oricum prefer să le las să se prezinte singure,  atunci când  şi dacă vor trece marele examen : PROBA TIMPULUI.

ECHIPA ADENIUM
In spatele orcărei cărţi sunt mulţi  oameni, sunt toţi acei  angajaţi ai unei edituri, agrenaţi în etapele trecerii spre produsul finit: cartea,  dar care în timp, nemeritat devin anonimi . Fireşte  şi  „ANOTIMPURILE” este rodul muncii în echipă AUTOR- ILUSTRATOR -EDITURĂ şi mă mândresc că am găsit în EDITURA ADENIUM colaboratorul perfect.
In acest context aduc întreaga mea gratitudine echipei ADENIUM : Adriana Nazarciuc – director general, Gabriel Cheşcu -redactor şef, cel care  a urmărit pas cu pas editarea cărţii mele, Daniel Şandru, Florin Iancu, Corina Gologoţ, Andrei Giurgia, Emil-Petre Juverdeanu, Roxana Petraru, Nelu Nicorici, Elena-Corina Creţu şi  nu în ultimul rând ilustratorului Serban Andreescu.

copiii  cântând  Iaşi 26

Aşa cum pentru un actor, aplauzele sunt  răsplata dăruirii lor, la fel pentru un autor este important să ştie că ceea ce scrie, ajunge la inima cititorului. In cazul cărţii mele,  prezenţa elevilor care au recitat  poeziile mele la această lansare a fost o imensă bucurie , iar implicarea doamnei învăţătoare Maria Petrea (Şc.nr. 15 Iaşi) în a-i pregăti astfel încât să pară   adevăraţi actori când au interpretat  o scenetă adaptată după  poeziile din „ANOTIMPURILE”, a fost o revelaţie.

Şoricelul Iasi 27
Participarea onorantă a doamnei Doina Iarcucziewicz  – actor la Teatrul pentru Copii și Tineret ‘Luceafăru  a creat atmosfera unui adevărat spectacol, uimind prin  dexteritatea cu care a mânuit   un şoricel-marionetă dând astfel  viaţă  personajului principal din poezia „Ciorăpei pentru şoricei”  în aplauzele  tuturor .

Iasi 1743751_367671393435427_3096110406556018692_n

Cu mult drag, în sesiunea de autografe care a urmat,  am lăsat în cuvinte scrise pe prima pagină a cărţilor ,  bucuria de a-mi face cunoscute poeziile.

Iaşi 5        Iaşi 29

Niciodată munca nu este în zadar, iar când  apar şi diplomele, motivarea de a merge înainte este şi mai mare. Iată o diplomă pe care EDITURA ADENIUM a primit-o în cadrul Târgului de carte Librex 2015, diplomă în care, într-un loc modest  mă regăsesc şi eu şi iată şi o distincţie, care este numai a mea şi pentru care MULŢUMESC ADENIUM!

Iaşi 10 diploma 2

 

Librex 2015,  va rămâne în memoria mea ca unul dintre cele mai frumoase momente din viaţă iar Iaşului şi Editurii Adenium , le încredinţez câte un strop din sufletul meu.

 

 

56 thoughts on “MULŢUMESC EDITURII ADENIUM !

  1. Felicitări!!!!! Am fost alături de tine și de Editura Adenium la Iași, urmărind firul evenimentelor pe facebook! Iar acum, cu atât mai mult voi fi, dar despre asta vom povesti noi în luna mai, la BookFest. A fost o minune, ești o scriitoare apreciată și mă bucur că ești prietena mea, că împreună cu tine am scos prima carte ilustrată (exceptând cărțile de colorat), că avem o carte în curs de apariție și altele în lucru, că am avut, iată, răbdare, poate pentru că așa a trebuit, să exersez cu alți autori între timp și să ajung la rezultate deosebite, poate pentru ca pentru ca ÎMPREUNĂ (magic cuvânt), să facem lucrurile și mai strălucitoare. Copiii sunt minunați, ei fiind primii cărora noi două ne adresăm. Văd și aici o mulțime de copilași fericiți. Altceva parcă nici nu mai contează! Te felicit încă odată, mă bucur că am povestit atâtea lucruri frumoase la telefon și închei cu o urare: să ne vedem cu bine în Mai și să ne reunim într-o excepțională familie, Adenium, care pune preț pe cartea pentru copii și nu numai. Te îmbrățișez cu drag! 🙂

    • Mai este cale lungă până când voi fi o scriitoare apreciată şi poate nu voi ajunge niciodată la acest deziderat, dar scriu cu bucuria celui care în sfârşit face ceea ce şi-a dorit o viaţă întreagă. Fiecare cuvânt scris este un strop din sufletul meu şi tu ştii asta. Nu este prima oară când spun. Şi eu ţi-am apreciat întotdeauna talentul şi m-am bucurat de succesele tale: Clujul este împânzit de afişele pentru spectacole importante pe care tu le-ai conceput ! Apoi reclamele, ilustraţiile cărţilor care au ajuns până în Japonia şi alte ţări ale Europei. In mai la BookFest va fi in sfârşit după atâta amar de timp de aşteptare şi lansarea cărţii noastre. Ne vom bucura împreună când micuţii o vor ţine în mânuţe şi o vor mângâia şi sunt convinsă că va fi pe placul tuturor.. Cu acelaşi drag

  2. @”Imaginile sper să convingă.” – da, m-au convins ca si textu’-ti interesant despre acest eveniment iesean… ma bucur intens si enorm pentru tine, Rory: talentu’-ti autentic, incontestabil ti-a fost din nou recunoscut si apreciat la justa-i valoare!!! ah, arati splendid, distinsa si super-classy în alb-negru… 🙂 P.S. constat ca devii din ce în ce mai celebra si încep da ma-ntreb daca o sa ma mai bagi în seama peste câteva luni?!… 😀 😉 eh, indiferent de decizia ta, cum zic anglofonii: still love you, babe… 🙂 😉 🙂

    • Păi dacă stau şi mă gândesc că după ce ai colindat toată lumea în lung şi-n lat şi-ai ajuns în locuri în care nu-i dă oricui mâna să ajungă , tot mă mai cunoşti şi mă bagi în seamă, mă gândesc că nu-mi va fi nasul atât de sus încât să nu-mi mai văd prietenii adevăraţi! Dar… nu-mi fac griji fiindcă celebritatea nu se vinde la tarabă şi eu mai am de umplut desagi de cărţi până să încep să am pretenţii.

  3. Ieeei,felicitari,Aurora! Ma bucur cand citesc despre cartile tale pentru copii de parca le-as fi scris eu :)).Abia astept sa am o carte a ta cu ilustratiile Mirelei.Mult succes si inspiratie cat sa dea afara din desaga! 😉

    • Irina, draga mea, tu ai un suflet din acela mare de tot și bun, știu că te vei bucura și te asigur că cel puțin o carte va ajunge la tine. Chiar dacă între timp fiecare am avut independent lansări și apariții eu, cu alți autori, Aurora, cu alți ilustratori, uite că ceea ce trebuie să se întâmple pare să fie aievea și… să fie într-un ceas bun! Mă gândesc, cu respectul datorat colegilor de breaslă (gata, ai devenit unul din ei!), la viitoarele tale ilustrații. Și sunt convinsă că vor fi minunate și că-mi voi dori una din cărțile tale. 🙂

      • Mirela draga, si eu cred ca ceea ce trebuie sa se intample se intampla la timpul potrivit,chiar daca cred si in liberul arbitru.O carte a voastra,iti dai seama ce energie pozitiva acolo! ?
        Mult succes si tie,si sa speram ca o fi si in destinul meu,pe undeva,candVa,sa am cartea mea ilustrata.Multumesc tie pt.incredere,asa,ca de la un chitic la un biban :D.

  4. Feliicitari…ma bucur sincer de a gusta uneori asemenea ferice momente care aduc cu certitudine o anumita satisfactie si multumire pentru care viata merita infruntata cu toate ale ei necazuri,suferinti…
    Avem nevoie de asa ceva,si iata,efortul tau,credinta in el ,cunoaste muguri si roade mult asteptate.
    Sa fie intr-un ceas bun!
    Iasul ,da,este minunat!!!!
    Luza te felicita si ea sincer(bineinteles ca in opinia ei ,ea iti poarta norocul reusitei) sperand sa si serbezi eventimentul..stii tu prea bine cum!!!
    Inca odata,ma bucur pentru tine!Pardon ..ne bucuram!

    • Mulţumesc Darius!Şi evident Luzei! Da… ştiu cum vrea sărbătorit! Dar a secat balta: Peştele creşte în pomi şi are aripi. Aşa să-i spui Luzei. Să se caţăre în stejari şi să-i caute, poate găseşte somoni zburători şi-l poate lua şi pe Serafim, iar dacă vor prinde mai mulţi venim şi noi când este dezlegare la peşte!

      • Vezi ca drept consolare sai o surpriza speciala,!
        Cat ai gatit tu chiftelutele a apucat-o pandaliile creatoare si ti-a pictat prin pernuto-pictura o camera..toata,toata plina de floricele in toate culorile posibile ca sa te asortezi cu primavara asta!Miorlaie extaziata de ce reverberatii cromatice a putut geniul ei felin scoate la la iveala!Ce Altamira, Sixtina,iata capela moderna Andaluza pe care ar ravni-o si Picasso insusi!…sa chemi musai televiziunea din Franta sa ii ia interviuri si sa-i scoata albume de arta.E un vis ,o gradina paradisiaca,nici nu stii de unde sa incepi si sa termini cu privitul,ce culori ,ce amestecuri,si ce codite superbe din gheare rapide si energice a realizat printre flori,,,Dufy cel care a fost considerst cel mai rapid pictor in desen,e mic copil pe langa ea…sa nu te superi maraie,,,ca s-a mai scorojit peretele pe ici colo,ea lucreaza in forta ,ca nu e mielusica,e tigresa la origini,iar asta se cheama arta adevarata!Fa curat pe podea,pat,covoare,apoi admira indelung ,vei vedea viata in roz de incantare!
        Sa nu mai spui ca nu e ea mata buna,generoasa!Auzi,cine ti-a mai facut asa cadou vreodata!
        Serafim insusi i-a pregatit vopselele si bineinteles s-a rugat tot timpul pentru o minune!De care…tu apreciezi!

        Din vanzarile albumelor si a publicatilor din presa franceza iti promite un car cu peste si o cisterna cu bere cinste….ca sa nu mai fii suparata pe ea!

        • Aaaaauuuuuu! De asta a plecat ea aşa ca o hoaţă? Să-mi facă surpriza? Păi nici trei echipe de zugravi nu vor putea repara! I-ai băgat în cap că e talentată şi a căpiat de tot! A „decorat” şi cărarea până la poartă: numai vopsele, numai oase de peşte aşezate în mormane monstruase!!! Dacă o prind o tund la zero să se înveţe minte! Mi-a lăsat un bilet (după ce a şterpelit chiftelele) .Mai are neobrăzarea să-şi ridice în slăvi opera şi să-mi înşire câte stiluri a folosit. Dar vezi că şi pe tine te aşteaptă o surpriză: toate culorile folosite şi pensulele sunt de la tine. Nu mai ai nimic-nimic.A luat ea totul. Mîine pictează la tine, dar nemaiavând culori a zis că la tine va folosi catran!!! Abia aştept să văd!!!

          • Vai ,cum nu ti-a placut!…deja a publicat pe FB fotografii cu picturile din capela ei Miaolina si are deja peste un milion de vizionari dupa o zi!
            S-au si ingramadit o intreaga turma de afaceristi sa-i fie impresari,si o alta turma de oameni de televiziune o solicita sa participe la demonstratii in direct in studiourile lor.A ajuns la stiri si pe Animal Planet,si vreo trei publicatii faimoase franceze au si scos articole ample despre „geniul felin anadaluzian”!
            Andaluza il si depaseste chiar pe Picasso spune extaziat un critic de arta de la Viena, iar altul din America tocmai,vrea sa-ti cumpere casa la o suma fabuloasa ca sa poata sa analizeze pe indelete „miracolul plastic fara precedent!”Deja dupa fotografii a descoperit grafisme egiptene si figurine in petele de culoare izbitor de asemanatoare cu cele din frizele piramidelor.
            Evident a declarat presei” sunt mesaje secrete pe care intuitiv aceasta mata le transmite cand cade intr-o asemenea transa creatoare.!E ceva uluitor!”

            Ce sa mai picteze la mine acasa pentru cativa pesti..acum e in avion catre Hollywood!
            A chemat-o Angelina Jolie sa-i decoreze o camera a copiilor!
            A cerut ca pret un vagon de peste,doar pastrav si somon,preferatii ei!Vedeta s-a conformat,ba i-a pregatit imediat si camera speciala de oaspeti!Cu servitori cu tot!
            Din asa pret-pestin iti trimite si tie,ca e buna si desi te-ai suparat pe ea,te iarta !
            Ma dau si eu bine pe langa ea, ca parca vaz ca va trebui sa ma imprumut de la ea in curand!
            Deocamdata a vrut sa o insotesc …sa-i car bagajele!Am refuzat-o ,nu am timp Luzo!.
            Serafim i-a amintit de nunta…nu vrea,sa mai astepte,asa oportunitati marete nu pot fi ratate!Se alinta mangaindu-si mustatile ei lungi duhnind a peste.
            Serafim s-a suparat si a plecat iarasi la Sucevita.
            Luza s-a suparat si ea,dar i-a trecut repede,viseaza deja la Hollywood,va fi cu siguranta vedeta in seriale nastrusnice pentru copii.
            Noi toti nu o intelegem,nimeni nu o intelege cu adevarat ,asa miauna acum inainte de plecare revoltata,agitandu-si coada in toate partile si scaparand din gherute de nervoasa!!

            Asadar Andaluza e plecata pentru o lunga perioada..,ce va fi ,va fi!!!

          • Tu îmi spui că o să te împrumuţi în curând de la Luza şi ea mi-a zis că deja ţi.a dat aşa din generozitatea ei nemaipomenită o parte din banii care i-au fost daţi în avans. Mi-a spus toate astea la telefon fiindcă a vrut să-mi spună că a a ajuns cu bine la Hollyood, dar numai datorită puterilor ei miaozeice fiindcă chipurile ar fi fost o tentativă de deturnare a avionului, dar că ea şi-a dat seama imediat şi i-a sărit răufăcătorului drept în cap pe neaşteptate şi i-a vârât coada în nas făcându-l să strănute atât de tare încât i-au sărit toate armele de pe el şi tot ea s-a repezit şi le-a îndepărtat rotindu-se într-o mişcare unică. Astfel individul a putut fi imobilizat, iar ea aclamată! Făcea pe modesta, dar de fapt se lăuda de ţiuia şi telefonul! A fost numai miere şi magiun! Mi-a zis că ne iubeşte foarte tare fiindcă suntem nişte servitori calificaţi şi nici nu o streasăm prea tare şi oricum în mărinimia ei ne mai trece cu vederea anumite stângăcii. Ce să-ţi spun… să dai cu mătura după ea şi mai multe nu. A reuşit să-l convingă pe Serafim să nu mai meargă la Suceviţa şi acum fraierul îi cară bagajele. Mi-a trimis şi o fotografie selfie! Dacă o vezi…http://www.gds.ro/Actualitate/2014-01-18/Armura+pentru+pisici/! Ei, ce părere ai? Să-i fie de bine! N-are decât să mănânce trei oceane cu somon dacă a găsit fraieri ! Păi jaful care mi l-a făcut mie în camere se numeşte artă? Mi-a zis că ne va telefona zilnic fiindcă nu o costă nimic. Miaună muzical! A luat lecţii de canto-miau ! Aaaa! Am uitat să-ţi spun: pentru labechiură are două labechiuriste care-i îngrijeşte ghearele şi i le unge cu lacuri şi ojă specială!Nu-i mai ajungi la bot nici cu prăjina!

      • Faina costumatie pentru pisica din poza trimisa!
        Luza e extaziata,deja ia cerut Angelinei sa contacteze firma respectiva ca sa-i trimita catalog cu asemenea fantezii extravagant-rockiste!Se preteaza de minune gustului ei de luptatoare nonconformista!
        Deja si-a comandat trei costume… nu se mai satura sa se vaza in oglinda astfel,invartindu-se de te ia cu ameteala privind-o!
        Si cum are spirit fooooarte critic ,mai vrea completare si o masca speciala, asa ca cea a lui Tutankamon!Urla originile din ea,numai egiptenisme are in cap si de ce nu sa aiba si pe capul ala al ei, frumos si destept nevoie mare!
        Pai nu?
        Iti transmite salutari din America unde picteaza case de bogatasi in tehnica si stilul ei specific!
        E bogata si curtata de 7 motani instariti si ultra-ferchezuiti care o asalteaza cu cadouri si somon la greu,atentie, preparat mereu dupa alta reteta!Maraie ca ea daca manaca mereu ceva nou,simte ca intinereste!Ceea ce ne recomanda si noua!
        Serafim e la Sucevita si a primit deja scrisoare si fotografii cu ea mrao-strengarita avangardista in compania celor 7 miao-magnifici americani.,Se viseaza si star la Miaowood ,intr-un remake traznet al unui film celebru,”7 flacai si o strengarita!”Cu aceasta ocazie va putea sa-si etaleze toata garderoba ei traznita si bineinteles …talentele unice !
        Versiunea andaluziana a filmului ,”7 miorlalai si o miorlo-strengarita”!!!haha

        ps:E doar un moft ,o aventura pasagera,inima ei numai la Serafim …stiu asta,o cunosc ,doar vrea sa se razbune astfel ca nu a urmat-o,sa-l faca invidios.Ba cica ii pregateste si o surpriza…

        • Sunt foarte bucuroasă că-i merge bine şi o invit pentru câteva zile acasă (musai cu Serafim) ca să o vedem şi noi în miaoţinutele ei avangardiste, dar trupa de şapte trămânzăi să-i lase acolo! O să văd filmul dacă o să apuc bilet, sau poate că noi vom avea calitatea de invitaţi ai vedetei. Ii accept miaomodista, dacă nu poate fără ea. Presupun că are o armată întreagă de labechiuriste, miaostiliste şi alte miaurlălăituriste, dar eu nu am atâţia şoareci cât să hrănesc toată echipa. Se înţelege că şoarecii nu-s pentru Luza ci pentru miaunistele însoţitoare- miaoservitoare!

  5. O fi secand balta,dar buzunarul tau,nu!
    Scrie cartea,vinde cartea,cumpara pestele si fireste pe Andaluza hraneste!
    Asta e filozomiauneala ei,toate drumurile omului duc la peste,iar din asta o buna parte in stomacul ei trebuie oranduit ca sa produca prin digestie energii benefice,inspirationale!
    Nici nu vrea sa auza scuze,ce copaci cu peste,povesti…evenimentul trebuie CINSTIT,gratis,cu maxima generozitate!!
    Ea ca sursa de inspiratie ce se considera,vrea fireste onor si masura pe cinste!
    Si poate se lasa si cu chermeza pisiceasca,ca a prins iarasi gustul dupa petrecerea de 8 martie!
    Cat despre balta,auzi idee mareta la ea,poate faci un canal pana la Marea Neagra,sursa sigura si bogata de alimentare !In rest,,ii cheama ea cu gasca ei cantand o miorlalaieza cu dedicatie speciala !
    Vor veni hipnotizati….mai ceva ca bipezii la Mecca!

    • Văleuuuu! Darius! De unde a mai venit şi cu ideea de canal la Marea Neagră? Nu cumva vrea canal de la Marea Neagră direct la ea în piscină! Parcă o şi văd angajând pescari la piscina personală ca să nu se obosească ea şi-n timp ce amărâţii stau în soare şi pescuiesc, ea, tolănită în şezlong sau mustăcind pe o cracă şi privind de sus , le dă indicaţii preţioase! Miorlalaeză zici? Păi să caut s-o învăţ şi eu ! Câte octave trebuie pentru interpretare? Presupun că cel puţin şapte dacă mă iau după piţigăielile ei cu prilejul recitalului ei pe maidan când a mieunat Pisicita în la-be-mol miorloioz pentru miorlăitori şi orchestră! Hipnotoizaţi?A… atunci am plecat! Spune-i ce vrei, eu îmi iau vacanţă,îmi pun bocancii şi şuba şi plec pe litoral!

      • Jubileaza de asa veste..pe litoral zici,perfect!!!
        Iti ofera undita,ca oricum de baie nu-i!
        Te ajuta ea sa pescuiesti dupa noi tehnici traznet inventate de ea…cica si o balena vei putea prinde,doar sa fii ascultatoare, sa te conformezi miorlaielii ei superstiutoare!
        Dai cu undita ,o mangai pe burta si pe gat de cate 3 ori, apoi spui tare cu maxima credinta miaozeica,”Superpestecalifragilistic”..si gata,ai prins ditamai monstrul marin pe care ea deja il si vede prajit la protap si descantat cu toate condimentele speciale,stii tu,din bucataria ei secreta!
        Eu zic sa mergi la munte,dar sa nu fie pe acolo vreun rau,ca tot nu ai scapat de moftul ei pestin, mega-culinar!

        • Dacă-i aşa, plec la munte şi-i arunc un păstrăv mai leşinat! Am să-i spun că acum este apa prea rece pentru păstrăvi şi să mai rabde până la vară!
          Până atunci să se conformeze postului!

          • Andaluza si postul culinar, glumesti!
            Tine oricum post preacuviosul Serafim si pentru ea!
            E si ea cu posturile… in functii inalte!

          • O da…cica ne trece la avans.adica la prins pesti pentru Ea!
            Din scheletele lor ne ridica si o statuie chiar,una mare,mare mai ceva decat o ecvestra(in cazul reprezentarii ei,noi suntem pe post de cal si ea deasupra ).Pentru asta e nevoie de materie prima nu gluma,ca ea cand mananca si oasele le cam prapadeste!
            Dupa calculele ei,mai trebuiesc secate vreo 10 balti si vreo 3 rauri!
            Deocamdata nu-i ajunge ce a strans,decat pentru soclul statuii!

          • Păi Darius, Luza vrea să facă scară la cer? Interesante idei!Am râs cu lacrimi imaginându-mi „capodopera” atât de plină de semnificaţii pliate fix pe augusta ei părere despre sine în raporturile cu supuşii şi umilii ei servitori!CDar permis de prins peşte are? Că şa… pentru o chermeză de-a ei, treacă-meargă, dar dacă vrea ditaamai mormanul de oase pentru ansamblu statuar…. nu ştiu zău dacă-i merge! Doar dacă prinde băgându-şi coada în baltă după modelul ursului! Gândesc că aşa nu poate fi amendată! Dar îşi bagă ea coada aia pomădată printre algele care plutesc pe luciul bălţii? Aaaaa ! Spune-i că-i recomand ţinută de seară din mătasea broaştei!

          • Eu iti doresc sa mai ajungi la Iasi..cand infloresc teii,e ceva de vis!
            Mi-ai facut dor de Iasi,orasul studentiei mele!
            Ce-mi place mie mult acolo ,este ca se simte un anumit mediu cultural-artistic!
            Si pictura este pretuita, sunt spre exemplu cofetarii,baruri,ori librarii ticsite cu tablouri!
            Si au niste biserici deosebite! Este una,greco-catolica parca ,construita recent,in forma circulara,,,superba!!!!Este undeva nu departe de mitropolie,pe o straduta paralela cu aleea acesteia!
            Ce sa mai spun de Copou si gradina botanica!Ori de Palatul Culturii!
            Multe case vechi minunate, si o arhitectura moderna indrazneata imbinand materiale diverse de constructie.
            Si un anume parfum simti acolo…si da,vei gasi oameni cu o anumita caldura sufleteasca pe care astazi rareori o gasesti, nu oriunde.Au pastrat o anumita simplitudine care ma incanta nespus.

            ps:Poate vezi candva si Botosaniul…merita!
            Pacat de atat saracie cata este acolo,job-uri lipsa,ori foarte prost platite…dar cat suflet si distinctie are!

          • Şi eu îmi doresc să merg din nou la Iaşi. O parte din inima mea a rămas acolo printre acei oameni minunaţi!Şi oraşul este superb, dar de data asta l-am văzut din fugă fiindcă drumul meu în cele trei zile cât am stat acolo a fost hotel- editură – târgul de carte – înapoi. Nu am avut timp de altceva, dar Târgul de carte mi-a oferit atâtea evenimente cultural-artistice încât mi-am încărcat bateriile pentru o bună perioadă: Mi-am propus ca la vară să mergem doar ca să vizităm oraşul cu toată istoria lui. Ai atâta dreptate!Este sărăcie materială, dar mare bogăţie sufletească . Am văzut Botoşaniul în urmă cu vreo 20 de ani… ştiu şi eu cât de mult s-a schimbat?

          • Ea are slujitori,nu pescuieste! Pai doar e neam divin ,faraonic,ar fi o blasfemie sa trudeasca astfel ea!
            A ajuns la tine ieri si am intrebat-o astazi telefonic ce face.
            Maraie ca a tors la greu imprastiind energii peste tot ,adica vezi bine ti-a sfintit casa!
            Obosita de asa transa ce scapara superenergii cu carul,,,si-a luat drept recompensa apoi din frigider din pastravul tau congelat ,doar jumatate cica, ca s-a gandit si la tine!
            Bine,dar de ce nu ti-ai cerut voie,i-am spus suparat…miorlaie ca tu dormi si doar nu era sa te deranjeze,sa-ti strice bunatate de somn.Unde mai pui ca era lignita de foame domnia ei,ca de, torsul asta special ,nu e treaba usoara..ce stim noi adica bipezii astia.
            Ce sa mai spun…?
            Sper ca nu ai dormit prea mult,ca tare mi ca la cat este de pofticioasa , ti-a halit si jumatatea cealalta dupa convorbire.

          • Ce jumătate de păstrăv? Mi-a golit tot frigiderul şi mi-a motivat că a trebuit să-l aghezmuiască! Nu mai este nimic nici în congelator şi ea se plânge că are crampe de foame! Are crampe de cât a băgat pe sub nas! A mâncat şi a dormit torcând de plăcere că are burta plină şi de delicatesele din care s-a înfruptat în neştire! Azi a fost soare şi a stat tolănită în şezlong în timp ce blegul de Serafim o trăgera pe labe de „aplecate” că avea greţuri divina! Puah! Zice că trebuie să vină urgent la tine că ţi-a secat inspiraţia fără ea. Adevărul este că aici nu mai găseşte decât produse de post după ce a golit congelatorul şi frigiderul! Mi-a zis să-i fac chifteluţe de peşte pentru drum! Ii fac că este în stare să depopuleze eleşteul în drum spre tine. A venit şi cu patru mioarţe după ea ca s-o slugărească, că tare-i mai place! Ii fac şi cozonac şi pa, Andaluza!

  6. Pingback: Mulţumirea faţă de viaţă « Daurel's Blog

    • Mulţumesc mult Claudia. Şi tu meriţi din plin împlinirea viselor! Pentru pasiunea şi dăruirea cu care te apleci asupra scrisului şi a micuţilor dornici să se bucure de tot ce le oferă lumea cărţilor.

  7. Din imagini văd momente minunate care cred că v-au adus satisfacție și mulțumire, atât dvs cât și copiilor și tuturor celor care au participat la lansare. Felicitări, mă bucur sincer că ați avut parte de o frumoasă prezentare și momente fericite la Iași sub egida editurii Adenium. Vă doresc inspirație pentru noile poezii și toate cele bune în continuare !

    • Mulţumesc Georgeta. Imi pare nespus de rău că nu ne-am putut vedea. Târgul de carte de la Iaşi în ansamblu a fost o mare reuşită. Chiar merita efortul de a fi vizitat chiar dacă nu se cumpăra nimic , fiindcă au fost evenimente culturale memorabile. Poate în anul următor!Sănătoşi să fim!

  8. Pingback: Bilanț cu cărți ilustrate de mine : Mirela Pete. Blog

  9. Felicitări din suflet, dragă Aura, și din Basarabia! Sufletul îmi freamătă a mare bucurie pentru încă o lansare nemaipomenită, pe care am admirat-o din pozele și relatările din postare. Arăți superb și atmosfera descrisă mi-a transmis și dispoziția, și emoțiile pe care le-ai trăit în acele clipe neuitate, înconjurată de atâta lume frumoasă. Or asta și este menirea creației, să nască lumină în ochii dornici de-a o savura. Mari și noi succese, sănătate și înspirație din abundență! Îmbrățișări de soră!

    • Draga mea Maria, îţi mulţumesc şi te îmbrăţiţez cu toată căldura. M-am gânit în fiecare zi la dumneata şi mi-am propus să îţi scriu, dar am tot amânat pentru un moment când sunt mai relaxată şi uite că a trecut săptămâna şi nu am reuşit să-ţi scriu. Cu mare drag.

  10. Buna ziua, Doamna Aurora !
    Felicitari pentru postare ! 🙂
    Ati realizat o pagina frumoasa si atragatoare ! 🙂
    Felicitari pentru PREMIEREA dumneavoastra, in fapt,
    recunoasterea meritelor de scriitoare excelenta pentru COPIII Romaniei si nu numai ! 🙂
    Sa va dea Dumnezeu sanatate , putere de munca si viata lunga sa scoateti cat mai multe CARTI,
    si sa primiti cat mai multe DIPLOME de EXCELENTA !!! 🙂 🙂 🙂
    Cum suntem in saptamana FLORIILOR,
    din toata inima doresc FAMILIEI dumneavoastra,
    sanatate, reusite, bucurii si FLORII fericite ! 🙂
    https://youtu.be/j4Q0GYsZbgU
    Filmuletul de mai sus , publicat pe YouTube de prietena mea virtuala,
    Doamna Anda Deltov,
    http://betasare.wordpress.com
    l-am primit in DAR acum in Saptamana FLORIILOR ! 🙂
    Cum ” DAR din DAR se face ” , la randul meu vi-l postez pe aceasta frumoasa pagina
    impreuna cu cele mai frumoase si curate ganduri ! 🙂
    Cu stima si respect,
    Aliosa si ANDREI .

    • Domnule Alioşa, mă bucur mult că ne „reîntâlnim” online. este foarte adevărat că sunt ocupată şi scriu mai rar, dar nu-mi uit prietenii. Nu am uitat că v-am promis că vă voi invita când mai am lansare de carte. Voi avea în perioada 20-24 mai la BookFest bucureşti cu două cărţi noi, dar vă voi anunţa la timpul potrivit şi în cazul în care sunteţi în ţară, imi va face mare plăcere să vă cunosc atât pe dumneavoastră cât şi pe soţia dumneavoastră. Mulţumesc pentru urări şi dedicaţii.

  11. Sunt atat de multe comentarii si felicitari, scrise atat de frumos, inca felicitarile mele sunt tare, tare modeste, cel putin ca forma si aspect. Sunt cam stangaci in astfel de situatii, in care sa-mi exprim bucuria si respectul fata de o reusita atat de mare.

    • Indiferent de modul în care sunt aşezate cuvintele într-o frază, eu selectez mesajul şi uneori doar două cuvinte alăturate, îmi transmit mult mai multă încărcătură sufletească decât câteva pagini de complimentări! In ce te priveşte, chiar m-ai emoţionat şi-ţi mulţumesc mult pentru căldura şi sinceritatea mesajului tău.

  12. Pingback: La mulți ani, Stropi de suflet ! | Tu1074's Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.