NU E ZĂPADĂ !

fulgi de nea

Ce mă fac? Nu e zăpadă!
Nici un fulg nu vrea să cadă
Şi dacă nu o să ningă,
Moş Crăciun cum o s-ajungă?

Ştiu! Eu la fereastra mea,
Voi avea covor de nea:
Din perne fulgi or să cadă,
Cern făină şi-am zăpadă!

Şi de pun aspiratorul
Să sufle din tot motorul
Am şi viscol pân-la cer!
– Moş Crăciuuuun! Vinoooo! E geeeer!

40 thoughts on “NU E ZĂPADĂ !

  1. Auras, stiu ca Mosul are nevoie de zapada, dar eu ma multumesc si cu zapada artificiala, din fulgi de perne! Frumoasa poezie, de dragul ei sper, totusi, sa ninga! 😉

  2. Ha, ha! Ce frumoasa poezie! Si ce idei „grozave” pentru rezolvarea „crizei de zapada”. Nazdravanii astia mici sunt foarte inventivi. Sara este langa mine si imi confirma din priviri acest lucru! 😀
    O seara frumoasa, doamna Aurora!

  3. Grozav! Ce placere sa descopar o altfel de Aura in aceasta poezie, cu un umor poznas si plin de creativitate. Sigur Mosu’ va aprecia eforturile 🙂 si se va lasa pacalit.

    • De ce altfel? In aproape toate poeziile mele „fac pozne”… în ultima strofă! Moşul nu se lasă păcălit ci judecă la rece (că doar e iarnă!) şi ajunge la concluzia că fără pozne copilăria nu este copilărie şi acţionează în consecinţă făcând daruri tuturor copiilor !

      • M-am întrebat de ce îmi place atât de mult poezia aceasta, de ce este atât de specială. Răspunsul este simplu: imi place pentru ca nu e in tiparul poeziilor cu Mos Craciun care inundă de ani de zile cărţile. Nu vedem un copilas cuminte cerând sau asteptand darurile, ci un poznas preocupat de crearea cadrului de poveste pe care el îl asociază cu venirea Moşului. Imaginaţia copiilor este nesfârşită şi poznele lor, oricât de năstruşnice ar fi, au inocenţă şi candoare, paguba nemaifiind luată în calcul. Poezia nu mai este o poezie a tradiţiei ci creează exact universul copiilor, arată de fapt că micuţii nu aşteaptă numai darul. Ei vor să trăiască cu totul evenimentul magic al venirii lui Moş Crăciun. Oare părinţii vor înţelege prin asta că de fapt copiii nu vor daruri scumpe pe care le pot avea în orice zi, ei vor MAGIA ? Măcar o dată în an să trăiască o poveste. Asta arăţi tu aici şi asta este ceea ce deosebeşte poezia ta de toate celelalte croite după acelaşi şablon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.