Alfabetul în versuri Literele W, Q şi Y

W, Y şi Q, litere de împrumut,
Să le uit, cum am putut?
Walt Disney cum pronunţam
Literele de nu ştiam ?
De yacht nici că pomeneam
Pe y de nu-l aveam.
Sau Quebec, oraş frumos.
Mă uitam de sus în jos
Şi nu ştiam cum să-i zic,
Motivând că eu sunt mic!

Acum, orice literă ştiu
Să pronunţ şi să o scriu.
Singur pot ca să citesc
Şi să scriu tot ce doresc.
Printre litere de-acum,
Sigur voi avea drum bun!

10 thoughts on “Alfabetul în versuri Literele W, Q şi Y

    • Cătălin, păi raspunsul este simplu: vin sărbătorile de iarnă, copiii trebuie să înveţe poezii cu Moş Crăciun, trebuie să citească povestioare , să intre în atmosfera sărbătorilor! Pregăteşte-ţi imprimanta pentru nepoţică! Voi avea şi pentru ea o poezioară.

  1. Mă întrebam cum o s-o rezolvați cu literele de împrumut. Vă sugerez o pagină separată cu toate postările legate de alfabet. Pentru bunici viitori, ca mine, cândva, ar fi un ajutor nemaipomenit … 🙂

    • Chat Noir îţi multumesc pentru sugestie. Este interesanta şi de dus la indeplinire ideea, dar fiind totuşi o bunică, nu excelez in artificii tehnice la calculator. Am să solicit suport tehnic (mi-o sări cineva în ajutor!) şi sper să iasă ! Încă odată mulţumesc.

  2. Va multumim Dna Aurora Georgescu! Poezioare deosebite! Fiul meu de trei ani, Erick George, le apreciaza foarte mult, incercam sa le memoram PE cele Mai usoare! Acus este ziua Lui SI as vrea sa achizitionez carticilele cu poezii.Unde le putem comanda online? Pagina de aici da o eroare… Multumim!

    • Mulţumesc mult pentru aprecieri. Din păcate majaritatea cărţilor semnate de mine s-au vândut, urmând ca editurile cu care am colaborat ADENIUM din Iaşi şi LITERA să le reediteze. Puteţi solicita pe siturile acestor edituri cărţi cu poezii scrise de mine şi cu siguranţă veţi primi răspuns. La LITERA găsiţi sigur „Cele mai frumoase poezii ilustrate de Tony Wolf” în care toate cele 54 de poezii sunt scrise de mine. Cartea are o grafică de excepţie şi sunt sigură că Erik o va iubi. La DENIUM ştiu că mi au exemplare din două sau trei cărţi. Dacă nu găsiţi trimiteţi-mi un mail pe adresa aurora.georgescu2@gmail.com şi rezolvăm pentru Erik în vreun mod.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.