De Moş Nicolae

Mă prezint din tot înaltul:
Sunt Gigel-dezordonatul !
Lucrurile mele toate
Sunt mereu împrăştiate!

Aoleuuuu! Unde-s pantofii?
Uf! Aici sunt doar cartofii!
Unde, unde-s botoşeii?
Nu-mi găsesc nici papuceii!

Şi Moş Nicolae-acum,
Cred că  e deja pe drum
Şi de n-am pantofi la uşă
Lasă doar o nuieluşă!

16 thoughts on “De Moş Nicolae

 1. Foate hazliu! Cum nu se poate de amuzant! 🙂 Sa speram ca ne vei spune cum a facut Gigel ordine si ce cadou a primit! Sunt convinsa ca urmarea va fi pe masura!

 2. Se apropie, se apropie… Cu paşi mari, spre bucuria tuturor copiilor. Şi, de ce nu, şi a noastră, a celor care ne păstrăm copilăria în suflete.

  „Se spune ca insusi Sfintul Nicolae a ajutat trei sarmane fete din orasul sau, aducindu-le dar de zestre, noaptea, fara a fi vazut. Casa in care traiau cele trei surori era mai mult decit saraca. Tatal lor planuia sa-si vinda fetele, crezind ca astfel se va chivernisi. Plinsetele si rugamintile fiicelor sale nu l-au induplecat pe batrinul cu suflet negru. Sfintul Nicolae a aflat despre nenorocirea ce se petrecea nu departe de locuinta sa. Noaptea, pe furis, el a aruncat o punga plina cu galbeni in camera fetei celei mai mari. Astfel ea a reusit sa se marite curind. La fel a facut Mosul si in urmatorii doi ani, iar sora cea mijlocie si apoi cea mica au reusit sa se aseze la casele lor.

  De atunci si pina in zilele noastre, in fiecare noapte a Sfintului Nicolae, cei dragi noua, si in special copiii, primesc daruri, de la Mosul care nu li se arata niciodata. ”

  http://www.desprecopii.com

  Gânduri bune, Aura, un început de săptămână cât mai bun să ai!

  • Cristian, frumos comentariul tău complementar postării mele. Sper să am timp astăzi să transpun în versuri povestirea ta. Ar fi minunat fiindcă subiectul este interesant, frumos şi … la tema zilei. Totul este să reuşesc să-mi fac timp azi, până pe seară, fiindcă altfel nu va mai fi de actualitate decât anul viitor. Mulţumesc pentru trecere şi gânduri frumoase.

 3. Pingback: Colţul european – 5 « Colţu' cu muzică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.