SĂ BEM CEAI !

ceai
SĂ BEM CEAI !

Azi când mă durea burtica,
Mi-a făcut un ceai bunica.
Nu mi-a dat nici o tabletă
Ci un simplu ceai de mentă.

Ca prin farmec mi-.a trecut!
– Buni, spune-mi ce-ai făcut?
– Eu ? Nimic! Numai natura
Face toată lucrătura!

Sunt plante vindecătoare
Cu putere de la soare.
Ceaiul din floare de tei
Linişteşte când îl bei.

Cătina îţi dă putere,
Anghinarea-i pentru fiere.
Ceaiul verde – sănătate!
Măceaşa – imunitate,

Muşeţelu-i bun la toate!
Să-i zici pe bună dreptate,
Atunci când îl întâlneşti:
Domnul doctor, să trăieşti!,

12 thoughts on “SĂ BEM CEAI !

 1. Gata ,Andaluza a si trecut totul in caietul ei cu retete secrete…doar ca ea le combina mereu cu diverse arome pestine,ori le combina intre ele de le sar scantei nu alta!…ce mai,curata magie,vrajitorie!
  Acum ii este capul doar la reteta iubirii fara remediu…total si definitiv,ea si Serafim forever!!!”

 2. Draga Aurora boreala, te-anunt ca am saculete cu toate plantele enumerate de tine, în afar’ de catina ce nu-i de loc „populara” pe meleagurile noastre… 🙂 cât despre ceaiu’ verde cu menta, consumam cam un litru/zi, sanatate curata! O zi însorita si tone de inspiratie! Cu drag, Mélanie

  • Da, ai dreptate în ce priveşte ceaiul verde. Am putut constata efectele lui absolut miraculoase în diferite dacă se consumă după o anumită schemă, şi efectul tonic când se consumă de plăcere în deplină stare de sănătate. De aceea am şi scris „ceaiul verde – sănătate” fiindcă este într-adevăr un elixir.
   Cătina este o bombă de betacaroten şi vitamina C, eficientă în o mulţime de afecţiuni. Soare şi la tine să fie şi-n suflet şi pe cer!

 3. Cata dreptate ai cu versurile acestea! Cat de frumos ai impletit mesajele de sanatate 🙂 Iata un mod simplu si usor pentru ca un copil sa invate despre plantele medicinale si puterea naturii.
  O zi plina de soare iti doresc!

  • De fapt de la ideea aceasta am şi pornit! Li se dau copiilor tone de medicamente pentru orice mic deranjament, ignorându-se ceaiurile care în afecţiunile uşoare, chiar sunt mai eficiente, ba sunt cazuri în care ceaiurile au avut efecte miraculoase dacă au fost băute pe termen lung. Sper să rămână copiilor ceva în căpşor!

 4. Auraș, darga mea, iată o idee excelentă pentru o nouă cărticică cu zâne, doar că de data asta tu ar trebui să o scrii, eu doar s-o ilustrez! Restul vorbim când ne întâlnim, e top secret și cartea va fi absolut fermecătoare, ca și pozeia de aici. 😉
  Am fost pe-acolo și m-am distrat copios, ai avut mare dreptate! Știm noi ce știm. Te pup, să ai o zi absolut fermecătoare și plină de bucurii! 🙂

  • Zânele să facă vrăji şi să vină cu tone de inspiraţie. Primăvara dă aripi imaginaţiei şi versurile ar trebui să curgă în valuri asemeni florilor pe câmpii în luna mai! Spor la lucru şi numai bine să fie.

 5. Foarte adevarat ati zis aici. Si e bine ca micutii sa invete ce sanatos este ceaiul din plantele noastre miraculoase. Sara este mare amatoare de ceai. Deocamdata tot cu biberonul il bea.
  Numai bine sa va fie! 🙂

 6. Parcă o văd pe mama – doftoricind-o pe fiica mea şi pe ceilalţi mic nepoţi ai ei. Şi ea bea zilnic ceai. face o infuzie magică care, împreună cu grija ei, te pune repede pe picioare 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.