MOŞ NICOLAE SOSEŞTE -plagiat-

Pe facebook există o pagină ” https://www.facebook.com/FericireSiSperanta    unde la Photos   https://www.facebook.com/media/set/?set=a.393780767395707.1073741825.393778317395952&type=3 am găsit  o poezie a mea  intitulată Moş Nicolae soseşte, postată de mine  în urmă cu doi ani http://aurorageorgescu.ro/category/poezii-pentru-mos-nicolae/ . Foarte  frumos până aici. Problema este că nu exista scrisă sursa sau numele autorului, ceea ce nu mi se pare corect. Redau mai jos aşa cum a fost postată de „fericire şi speranţă” , cu speranţa că voi avea fericirea să nu mai repete furăciunea, fiindcă tot site-ul meu este protejat  conform prevederilor dreptului de autor.

MOŞ NICOLAE   SOSEŞTE

Moş Nicolae soseşte

23 thoughts on “MOŞ NICOLAE SOSEŞTE -plagiat-

  • Ai să râzi! Sora mea a găsit pe pagina de facebook a unei cunoştinţe acea poezioară şi ştiind că mie îmi face plăcere să citesc poezioarele drăguţe, mi-a citit-o, iar eu am simţit că mi se ridică părul măciucă! Am urmat linkul, m-am enervat, am scris… şi văd că nu a luat nici o măsură.

 1. Hai ca de curiozitate am tastat pe google „hai fuguta” si apar automat primele 2 versuri si le gasesti in mai multe locuri.Cel putin pe primele 2 rezultate ale cautarii,o alta pagina de FB si un site pt mame,atata cat am avut rabdare si curiozitate sa ma uit.Ca ai s-o faci tu metodic,dar probabil nu e nici prima nici ultima poezie care ti s-a copiat.Dar oare numai tie? Ca suntem atatia care scriem pe bloguri….

  • Am fost îngrozită de câte site-uri au preluat această poezie fără să se specifice numele sau blogul meu, ba mai mult, o educatoare chiar şi-a însuşit-o, am ripostat şi am văzut că a făcut modificarea dar mi-a şters comentariul. Foarte urât.

 2. Aura…zi „mersi” ca nu aparea scris numele nu stiu cui…recent un scriitor portughez ,si-a aflat un text semnat Meryl Streep!!!!!
  Nu e vina distinsei actrita,,.cineva a facut lucrul asta,(de ce ,habar nu am) si el s-a raspandit ca atare pe net.
  Iti dai seama cand autorul a aflat cum s-a simtit si cum a trebuit sa umble peste tot sa reclame asa ceva,cerand fireste rectificarea cuvenita!
  Si cum spui ,unii au inteles ,dar unii nu prea s-au ingramadit sa o faca!

  Ce vad eu,o imagine felicitare de sarbatori…in acest caz (nu te supara) nu se scrie autorul !
  Dar da, se cuvenea preciza undeva autorul in pagina respectiva de blog/site!!

  • Ba pe un site al unei grădiniţe, o educatoare a schimbat titlul din Moş Nicolae soseşte în Ciuboţelele Moşului ( şi se potrivea ca nuca în perete) şi şi-a asumat versurile mele semnându-le. A corectat după ce la comentarii am ripostat. Chiar felicitare fiind, dacă nu este o gândire proprie nu mi se pare corect să-ţi asumi cuvintele altuia. Dar… se întâmplă foarte des în blogosferă. Important este să le sesizăm şi să corectăm, că de educat… nu poate fi vorba! S-a ales praful de respect, de onestitate, etc… „arhaisme” cum le spune un vecin adolescent.

    • Melanie, ai citit în grabă! Am spus „…ce spui tu ţine de cei şapăte ani de acasă şi cum se merge la şcoală de la 6 ani….” A fost ca o glumă. Şi la noi sunt duşi copiii la şcoală la 6 ani. Nepoţica mea a mers la şcoală la 5ani şi jumătate.

     • Nu ţine de genialitate!!!! Se dă un test de evaluare şi dacă trece testul, copilul este admis la şcoală. Sunt mulţi copii care au început şcoala de la 5 ani şi jumătate. Personal nu cred că este o idee bună să înceapă grijile de la vârstă aşa de fragedă, dar nu eu decid.

 3. Buna seara, Doamna Aurora !
  Imi pare sincer rau sa aflu ca poezioara dumneavoastra a fost postata pe alte bloguri fara a se mentiona si sursa ! 🙁
  Din pacate , in ROMANICA noastra ce-a de toate zilele, este posibil orice ! 🙁
  Nu are rost sa detailez ultima afirmatie ca m-ar gasi Mos NICOLAE fara” ghetute” la usa asa ca, ma abtin.
  Dati-mi voie sa urez de Sfantul NICOLAE, la toti barbatii din familia dumneavoastra, rude, vecini, colegi, prieteni
  ce poarta numele de Nicolae, Niculae, Nicolita, Niculita, Nicoara, Nica si Nicu,
  multa sanatate si un calduros La Multi Ani ! 🙂
  http://youtu.be/t5hGNA_AAAg
  O seara calduroasa, un Sfantu’NICOLAE minunat si-o duminica binecuvantata ! 🙂
  Cu stima si respect,
  Aliosa.

 4. Bonjour, Rory & joyeux St-Nicolas! 🙂 ref la plagiat, cum se zice: bine-ai venit în/la clubu’ plagiatilor! 😉 mi s-a întâmplat de „n” ori de când blogu’-mi e franco-englez: subiecte si traduceri aiurea în româna – furate, însa n-am reactionat, pen’ca ar însemna sa te lupti cu morile de vânt, n-am nici timp, nici chef sa-mi consum energia cu asemenea „hoti” – frustrati, complexati, saraci cu duhu’… singura metoda de-a evita furatu’ e sa-ti parolezi blogu’ si sa acorzi accesu’ doar persoanelor de încredere!
  * * *
  sanatate, o zi placuta si numa’ bine… în real life! 🙂 cu drag si pupat de Santa-Klaus, sarbatorit de francezii din Alsace&Lorraine… – influenta teutona, deh! 🙂

  • Ştiu că este o practică în blogosferă plagiatul, dar nu este plăcut să văd că îmi apar poeziile la care am muncit şi am pus suflet , semnate de alte persoane . Este o practică urâtă cu nimic diferită de furatul la drumul mare. Ca să parolez blogul înseamnă să limitez accesul celor de bună credinţă care caută poezioare frumoase. Pupat mult şi eu pentru toate sărbătorile acestei luni şi pentru tot ce însemni pentru mine, dragă Melanie!

 5. La început eram și eu revoltat pe cei care îmi publicau fără drept articole și mai ales fotografii. Cel mai mult mă supărau, cei care făceau bani în urma publicării acestora (ziare print și web, televiziuni). Le mai dădeam peste nas la comentarii. Unii lăsau comentariile, alții ori le scoteau, și uneori îmi răspundeau vulgar. Asta este viața, acesta este internetul. Ei consideră că o postare este ca un obiect lăsat în stradă. Il ei, îl folosești, fără să mulțumești! Dv. să fiți sănătoasă! Să ne încântați încă mulți ani cu poeziile dv. minunate! La mulți ani cu sănătate, doamna Aurora Georgescu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.