Ger învins

DSC07803
Iarna asta-i prea geroasă.
Nici nu poţi ieşi din casă…
Dar zăpada e pufoasă
Şi atât e de frumoasă!

Ce de pici ar fi la joc,
Dar e frig şi în cojoc!
Ce vă spun? E aşa de ger
De zici că e-n frigider!

Dar, deodată dintre nori,
Stârnind roiuri de vapori
S-a ivit o rază caldă,
Toţi copiii să o vadă.

Strigă raza bucuroasă:
– Hai copii, ieşiţi din casă!
Şi-au ieşit afară toţi.
Hai, mai ţine-i dacă poţi!

E atâta veselie
Că şi iarna s-a înmuiat…
Dar precis că o să fie
Iarăşi ger pe înserat.

30 thoughts on “Ger învins

 1. O încălzim noi cu desene! Cred că le-ai văzut deja (FB). Poți să le aduci aici. 😉
  Poeziile și ilustrațiile noastre fac din ger un fleac, dacă e să lăsăm modestia la o parte. Și-apoi, ce sursă bună de inspirație e iarna, uite ce poezie frumoasă a ieșit din…ger! O seară caldă și minunată! 🙂

 2. Tare frumoasă poezie. Parcă aş fi şi eu pe acolo, ca-n copilărie, când ne adunam toţi copiii pe stradă şi ce hărmălaie şi veselie făceam cu toţi!
  O zi frumoasă, doamna Aurora! 🙂

 3. Ei lasa ca vine acusi primavara!…si sa vezi atunci zumzet de albine si concert de… miorlaitoare!
  Cica se incalzeste vremea tot mai mult zilele acestea!!
  Eu abia astept!
  Sa nu uitam insa de „cantecul de lebada” al iernii numit”februarie”!
  Andaluzei oricum nu-i pasa ,ca stie ea tehnici energizante foarte calduroase!

  ps;Cica matele astea rezista la temperaturi foarte scazute de numai numai…asa spun studiile de specialitate!
  De ti-e frig,ia-o pe Luza maestru ,ca te-nvata ea cum sa-ti fie cald si bine iarna toata!
  Pret 😮 lada mare cu peste proaspat si alternativ si un butoi cu lapte sa nu i se aplece cumva!
  Auzi,oferta unica, irezistibila!Vei umbla iarna ca vara,iar la vara te vei balaci intr-o veselie de prea mare caldura!
  Iti pune la dispozitie un costum de scafandru si un dispozitiv de prins peste,,,pentru ca sa ai sa-i dai iarna viitoare!
  Smile!

  • dar generoasă mai este Andaluza! Auzi? Imi oferă costum de scafandru!! Săţ-şi mai pună pofta-n cui că vine primăvara şi nu mai am nevoie de tehnicile ei generatoare de căldură! Astra aşa… îi spui din partea mea ca să mai scadă la preţ! Luza este în stare să mă scoată datoare pentru un ocean de peşte cu balene şi rechini cu tot! Şi parcă ziceai că s-a „domesticit”! Tot ceăiasa lumii se crede şi aşa va fi mereu fiindcă Andaluza este unică, şi vinovat eşti tu fiindcă aşa ai creat-o! Nu mai ai cum să-i modifici stilul! N-ar mai fi ea şi cred că n-ar avea farmec dacă ar fi o mâţă bleagă, obişnuită! Aş ai făcut din ea un personaj unic, capricios şi plin de ifose, dar absolut fermecător !!! Să nu o abandonezi!

 4. Stilul e al ei si-i apartine,insa a schimbat obiectivele!!!!!
  Acum a devenit milostiva sa stii,vrea nu pentru ea,ci pentru a hrani pe altii,ba a infiintat chiar si o organizatie de caritate!Fondurile insa,ca sa vezi idee la ea,se strang mai cu seama de la cursurile ei de emancipare mateasca unde se inghesuie gramada de mate aristocrate foarte bogate.Pentru diploma de absolvire care nu prea o lua nimeni altadata(prea puturoase si sclifosite)acum toate o obtin ,cu conditia desigur sa toarca contrapret in bani si pesti gramada.Ce nu fac ele din snobism pentru o diploma, altminteri sunt atat de zgarcite ca nu ar ajuta pe nimeni barem cu un cent sau vreo coada de peste.Vezi la ce o duce capul,zi si tu daca zice si face rau!

  Ce mai Aura,Luza rockerita, supra-modista si avangardista nebunatica ce a revolutionat Parisul matesc,se viseaza acum „Miao-Mater dolorosa de Sucevita”,justitionara plebei de animalute oropsite,haiducita Andi-Luza cea vestita!

  NB:Binecuvantarea o are de la Serfim insusi ! El e multumit,Luza a invatat compasiunea,a devenit altruista…chiar daca mijloacele mai lasa uneori de dorit,,asta e ,nimeni nu-i chiar perfect.
  E ceva,sa recunoastem!
  pS; Asadar nu te calici,e pentru scopuri nobile,caritabile… ” pretul pestin”! (adica „pretul crestin” in traducere)

  • M-ai dat gata cu „Miao-Mater dolorosa de Sucevita”. Totuşi cred că este mai mult Andi-Luza cea vestită! Abia aştept noile aventuri pe care mi le.ai promis! Ti-am mai spus că îţi pot pune la dispoziţie toate aventurile ei avute , ca să ştii momentul de la care să îmi povesteşti! La mine nu a mai venit decât cu colindul şi mi-a miorlo-cântat o oră întreagă de a adunat toţi câinii din vecini în jurul ei şi toţi erau cu covrigi în coadă! numai că ia , i-a stuchit pe toţi într-o secundă de -au plecat bieţii câini cu coada între picioare, cu covrig cu tot, mâncând norii. Luza avrut somon nu covrig!

 5. Tu stii prea bine ca matelor nu le place apa de nici un fel…ca altminteri se scufunda ea imediat in locul tau!
  Iata de ce te vrea pe tine la avans,tu in apa ,si ea de afara cu un benoclu special,iti va dirija incontro sa o iei,unde sa te scufunzi bine ca sa prinzi multi pesti.
  Nu uita,pentru binele matimii oropsite si nu numai,pana si catelusii vor beneficia din prada culeasa de tine conform desigur directiunilor ei pretioase!
  Pe tine te va recompensa cu muuulta inspiratie de sa curga garla poezii pentru copii si super-energie de sa traiesti 1000 de ani si mai bine.
  Doar stii…matoluza detine secretul longevitatii in chacra ei …codala!Unde mai pui ca mai recent l-a perfectionat!
  Smile!

  • Doar că n-am leşinat de râs! Deci eu scafandru dirijat de Luza!?? Dar dacă este la schimb cu inspiraţia pentru scrierile mele, şi voi beneficia de virtuţile nemaipomenite ale cozii ei, atunci fac şi pe scafandru!

 6. Miorlaie de fericire ca ai facut cu ea targul!
  Zice asa: pentru fiecare peste ,o poezie,cu cat mai mare pestele cu atat mai geniala poezia ta va fi.!
  Asdar,eu zic sa exersezi din timp bine scufundarea asta ,ca sa devii apoi cea mai prolefica scriitoare din istorie!Daca prinzi si o balena(in mintea ei se poate bineinteles orice)te asigura ca vei scrie luceafarul poeziei pentru copiii din lumea intreaga…ce zici,de asa oportunitate mareata?!!!
  Auzi: mrrr-au,mrrr-au! adica parol ,parol!

  ps; Are si argumente pentru ce spune sa stii!
  Celebra Enid Blyton ,cea mai prolefica scriitoare pentru copii,a scris vreo 750 de carti!
  A vazut ea filmul,cum isi mangaia pisica mai mult decat proprii copii,cica de acolo ii venea inspiratiunea garla!
  Eu am vazut un caine in loc de pisica i-am raspuns. Prostii ,a miorlait revoltata,au musamalizat adevarul,doar piscile pot transmite energii creatoare,ca nu degeaba erau animale sfinte in Egiptul antic de stateau la masa cu faraonii si reginele!
  Asadar Aura ,in concluzie…cine nu are o mata ,sa-si cumpere!
  Stiu ca tu ai,destule…si bine faci !
  Dar depinde si de mata,e nevoie de rang superior,neam mare ca ea,faronic dupa cum se lauda.Cu astea nu te pui,raspandesc cu carul energie creativa si te pot binecuvanta cu toate darurile de le esti servitor devotat!
  Smile!

  • Darius, tu scrii adevărate poveşti aici! Comentariile tale sunt mai frumoase decât postarea mea! Andaluza asta a reuşizt să scoată la iveală esenţe de talent literar pe tărâmul imaginaţiei şi al umorului. Mi-o şi imaginez pe Luza stând la masă cu faraonii şi cu noi alături în chip de servitori ai ei şi-ai neamului ei pisicesc.

 7. Aura…imi starnesc si eu imaginatia pe moment ca sa uit de uratul acestei lumi…cred ca imaginatia asta nu e ceva abstract,adica are anume legaturi,resorturi cu un plan subtil,cosmic.Nimic nu se naste din nimic,iar uneori gasesc de cuvinta ca toate povestile ,poeziile,cartile sunt deja scrise intr-o matrita universala pe care o accesam cumva.Ca in toate de le analizezi bine ,e un talc,o semnificatie,un mesaj anume de spirit,iar spiritul este primordial materiei ,el cheama si inspira actiuni lumesti.
  E modul nostru de a infrumuseta lucrurile,de a da vietii mai mult umor,culoare,candoare,farmec.
  E o forma de cautare catre Dumnezeu chiar,ca doar nu faci rau nimanui,asta cred.
  Dintotdeauna am inventat povesti…pentru ca dintotdeauna ,adica de mic copil,am simtit tristete acestei lumi…trebuia sa o indulcesc cumva ,sa-i dau aripi sa zboare catre pacea si libertatea dorita!

  ps; Tu scrii impecabil poezii,eu doar ma amuz asa…intr-o doara!

  • Darius, eşti atât de generos cu mine şi atât de modest în ce te priveşte. Cred că nu vrei să vezi ce talent minunat se revarsă din fiecare frază pe care o scrii. Şi nu este numai atât, este şi o impresionantă percepere plină de sensibilitate, a lumii înconjurătoare, dublată de acel suflet mare care doreşte să aducă bucurie sau măcar împăcare .Atunci când citesc ce-mi scrii desprte Andaluza, râd, râd singură şi uneori îmi dau lacrimile de râs! iar când comentezi un film , de multe ori am lăcrimat , întratât reuşeşti să transmiţi emoţia. Nuimic nu este „într-o doară” (cum spui tu) la tine! Totul este fermecător , fie că este vesel, fie că este trist..

 8. Andaluza se marita!
  Desigur,cu Serafim!
  De la tine vrea poezii particularizare ptr invitatii ei,si ..PESTE!,,maraie ca al tau e cel mai bun !
  De la mine vrea decor maret si nemaivazut..ca de ,ea e mata de neam mare si vrea sa dea pe spate toata matimea !Auzi ,pe luna ar vrea ea sa tina nunta! Stii ca are o obsesie cu astrul asta!
  Cica acolo pot sa o vaza toate sclifositele de mate din lumea intreaga!
  Sa pic pe spate de as ganduri marete!
  Imi si sugera o idee,luna plina cu ghirlande de peste si ea mare craiasa gatita in straie aurite si cu mult rosu, culorea cea mai cea,preferata ei! Alaturi ,Serafim in haine de preot egiptean, dupa un model din cartile stravechi egiptene..speriat,i-am spus ca nu e acolo loc destul,ca luna e cam mica pentru asa mata strasnica ca ea,,ca nu o sa aiba loc suficient de dansuiala si ptr toti invitatii ei,fr multi!

  Te rog nu o refuza…ca are emotii oricum mititica,si e fr stresata cu pregatirile!
  Promite n energii matesti,stii tu povestea..eu zic ca umorul ei nastrusnic e energia suprema!

  Intre noi fie vorba,ma bucur ptr. ea nespus,ca si-a gasit alesul care sa o merite!
  Adica rabdator pana in panzele albastre !
  Tu i l-ai trimis,asa ca nu te poti impotrivi!
  Andaluza promite multe lui Serafim ,inclusiv ascultare…ce va fi doar Miaozeu stie!

  • Nu pot să cred! Serafim i-a pus pirostriile în cap Andaluzei? Cum a reuşit? Consider că Andaluza este echivalentul pisecesc al Katarinei, scorpia îmblânzită de Petruchio din „Femeia îndărătnică” de W, Shakespeare! Poezii personalizate? La şa eveniment, cum să nu-i fac? Dar cu peştele… e.. pentru tot neamul pisicesc? Mai negociem.Trebuie să ştiu dacă vrea cărăşei sau plevuşcă. Intreab-o! Dar tu, trebuie să te apuci de pe acum de decor. S-ar putea să nu-i placă şi să ţi-l zgârie, Şi cred că Serafi, nui ar opri-o fiindcă are tot interesul să i se tocească gheruţele!!! Pe lună cum ajungem? Ne închiriază mirii pisiceşti vreo anavetă spaţială? este interesant de ştiut! dar dacă-i vin toate mâţele, nu-i este teamîă că poate cădea luna? Trebuie să mai reflectăm!
   Oricum îl compătimesc pe bietul Serafim!

 9. Andaluza te saluta si-ti trimite doua articole in dar…
  Ai vazut ce orchestra de nunta are!?Sunt sa stii de la stanga la dreapta Tomita, Tita, Roscovanul si Negresa (si-a schimbat culoarea in gri de la tratamentul Luzei,si dupa cum observi are ochii veeerzi!!!!)Smile!
  Pestritila va fi cavalerul de onoare alaturi de Albisoara!
  Cat despre pisica mult patita din poveste ,maraie ca nu am slavit-o,ca de ,sireata dar isteata !
  Printre altele, m-a acuzat de plagiatura ,!Te las sa ghicesti!
  Pe cand poezii noi,ca vine primavara!
  Ademeneste-o cu dulceata versului tau candid,sa nu se razgandeasca!Mai zambeam si noi cu stropii tai de suflet…eu unul iti doresc insanatosire grabnica,stare,inspiratie pentru o revenire cat mai in forta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.