Iubesc muntii

2007.01.01 An nou 068 
Nici nu va puteti imagina cit de mult iubesc muntii! La sfirsitul saptaminii viitoare am de gind sa-i vizitez si pentru ca nu sint o persoana egoista, am sa daruiesc tuturor celor ce imi vizitati blogul o particica din frumusetea si maretia lor. Am sa va trimit printr-un nor calator o ploaie de petale din multimea florilor ce coloreaza pajistile, am sa rog vintul sa poarte pina la voi respiratia calma si uriasa a padurilor pentru a va imbata cu acea miresma datatoare de viata, am sa rog o raza de soare sa va aduca sclipirea piscurilor inzapezite si printr-o pasare cintatoare susurul izvoarelor ce serpuiesc spre vale printre ierburi si pietre, am sa cer razelor de luna sa va mingiie cu un sarut ploapele adormite si-n vis sa va vorbeasca despre linistea nesfirsita a noptilor la munte, cind nu se aude decit scurgerea timpului alunecind grabit printre veacuri, si cind toate acestea vor fi ajuns la voi, sint sigura ca veti iubi muntii la fel ca mine.
Va astept!

2007.01.01 An nou 328

8 thoughts on “Iubesc muntii

  1. Buna seara:) Stilul dvs de a scrie imi aminteste de povestile copilariei, de primele carti citite-amintiri dragi mie. O sa primesc cadoul dvs din munti, pozele, desi le banuiesc a fi de prin zona Brasovului, imi amintesc de muntii mei dragi, de Apuseni, si va multumesc.

  2. Alina si eu si muntii iti spunem :bun venit. Da , funadalul il formeaza Piatra Craiului in apropierea Brasovului (aprox.30 km). Ma bucur ca in cele din urma, muntii mei au reusit sa miste un suflet, sa starneasca amintiri….

  3. Scumpa doamna, visez la Dumnezeu privindu-va pe pajiste, inlantuita de muntii nascatori de paradox si eternizata in miresmele ce compun vesnicia. Sunteti parte din culoarea cetinei si susur tainic de izvor. Fiti stapina clipei si misterul intunericului, pentru ca lumina sa va astepte si sa va arunce suav, in ochi de copii. Privesc ninsoarea si ma rog ingerilor sa ramin copil. Sunt fericita ca nu m-a acoperit tarina realului coroziv. Mai am timp sa cresc, sa sper, sa ard, sa fiu…Fiti binecuvintata…

  4. Distinsă Doamnă, deşi nu v-am văzut niciodată, am nostalgia dorului de a vă spune că sunteţi foarte vie în vârful creionului meu, că munţii din fotografie ar putea sta, cu graţie, pe claviatura pianului de concert din ungherele minţii mele şi că, privirea dumneavoastră are puritatea culorii cerului la apus. Mă străduiesc să percep toată frumuseţea pe care Dumnezeu ne-a creat-o şi pe care, nu ştiu de ce, am convingerea că o simţiţi, deopotrivă, ca rod al propriei gândiri. În miez de vară şi într-un torent de nefericiri înconjurătoare, vă doresc să aveţi parte de liniştea florilor din zori de zi, de seninătatea cântecelor pe care le-aţi ivit pentru copii şi de tinereţea cu care plăsmuiţi ideea de zbor dinlăuntrul dumneavoastră. Gabriela Tănase

    • Gabriela Tănase, din nou cuvintele dumneavoastră mă tulbură, mă copleşesc, dau relaţiei interumane alte dimensiuni în afara celor existente. Deja ascult cu simţurile minţii acordurile dumnezeieşti ale unui pian mângâiat de mâini mânate de pasiunea nestinsului dor şi vis de frumuseţe. Le ascult şi le primesc ca pe un torent de apă vie dătătoare de speranţă , făcându-mă să cred că totuşi viaţa este frumoasă, că are larguri unde să întindem aripile sufletului şi să zburăm acolo unde vrem.
      Vă mulţumesc pentru acest minunat buchet de metafore pornite din inimă pentru inimă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.