… şi a fost lansarea !

Vă anunţam în urmă cu puţin timp că la 20 noiembrie la Târgul de carte Gaudeamuns, Aniela Tănase îşi va lansa cele două cărţi pentru copii „Te-duc-Te-aduc” si „TT la oras”. Mai spuneam că am pregătit o mini-scenetă care să prezinte cărţile  Anielei. Ei bine, lansarea a avut loc şi a fost un succes.
Alina Perţea, autoare de cărţi pentru copii şi redactor şef la Editura Aramis a condus cu mult farmec şi spontaneitate întreaga desfăşurare a evenimentului.
Ada Demirgian cunoscuta autoare a poveştilor despre Firicel, a prezentat cărţile Anielei insistând asupra caracterului lor instructiv-educativ, reuşind să capteze cu uşurinţă atenţia participanţilor veniţi în număr mare.
Cei şase copii de la grădiniţa 46 din Bucureşti care au interpretat minisceneta, s-au dovedit a fi minunaţi actoraşi şi au constituit deliciul asistenţei. Micuţi, drăgălaşi, implicaţi cu totul, au luat jocul în serios şi în afara trenuleţului, pentru ei părea că nu mai există nimic.

49 thoughts on “… şi a fost lansarea !

 1. Draga mea prietena,
  AMANDOUA AM AVUT SUCCES! TE FELICIT CA SCENETA TA A AVUT UN SUCCES REMARCABIL, AM PRIMIT MAILURILE SI AM VAZUT POZELE, BUCURANDU-MA DE REUSITA TA, ALATURI DE DOAMNA ANIELA. SCENETELE PENTRU COPII SUNT GREU DE SCRIS, DAR TU NU INTAMPINI DIFICULTATI, DIMPOTRIVA, LE SCRII CU TALENT SI MAIESTRIE!
  FELICITARI SI….SA FIE LANSAT SI ALFABETUL, SA NE MANDRIM IMPREUNA!!! 🙂
  Eu lansez de Mos Nicolae cartile, mai vorbim.
  De maine incep sa ma uit in Posta. Te imbratisez! 🙂

   • Mirela, nu, nu este aşa! nu rămân datoare comantariilor, numai că răspund uneori cu o întârziere regretabilă pe care nici eu nu o doresc , dar încercările prin care trec sunt destul de mari ca să pot trece cu uşurinţă printre ele şi să fac CEEA CE IMI DORESC cu toată puterea fiinţei mele: SĂ SCRIU. Ai fost prima căreia i-am trimis poze de la lansare şi dacă ai privi data mail-ului pe care ţi l-am trimis ai observa că a fost trimis înainte de a posta pe blog, fiindcă acolo m-am gândit la tine, la proiectele noastre comune şi ştiam că îmi eşti alături şi vrei să ştii totul. După postare n-am mai avut timp, fiindcă cele câteva ore în care am lipsit de acasă s-au făcut simţite : starea în care l-am găsit pe tata necesita mult mai multă atenţie decât protocoalele ce se impun în blogosferă . Ceea ce fusese de suflet (un mail pentru tine cu poze şi gândul meu) făcusem chiar înainte de a mă ocupa de tata .
    Şi cu aceasta, dacă vizitatorii blogului meu vor citi acest răspuns, am explicat tuturor de ce nu postez mai des, de ce nu răspund prompt, de ce nu las comentarii aşa cum mi-aş dori sau măcar ping-uri, aşa cum se obişnuieşte.

  • Mirela, îţi mulţumesc mult pentru felicitări. Ai fost prima căreia i-am transmis pozele şi gândurile mele. Mă bucur de succesul tău . Nici nu se putea altfel ! Sunt convinsă că masca Enyei a fost cea mai reuşită.
   Moş Nicolae să fie darnic cu tine, are toate motivele iar la lansare să străluceşti asemeni minunatelor ilustraţii făcute de tine cu măiestria-ţi cu care de mult ne-ai obişnuit.

 2. Draga Aura,
  ati fost cu totii minunati organizand, participand si celebrand cu atata drag iesirea in lume a acestor carticele!!!

  Cuvintele sunt de prisos pentru a exprima bucuria mea, de aici din departare, emotia cu care am urmarit filmuletele trimise de multi dintre cei prezenti, reactiile copiilor la vederea cartilor…
  Copiii de la gradinita au fost sezationali!!!
  Sper ca TT sa ajunga sa fie citit de cat mai multi copii si sa bucure pe cat mai multi.
  Te-as ruga sa imi trimiti contactele celor doua educatoare ca sa le multumesc personal pentru efortul depus si pentru dedicatia cu care au instruit acesti copilasi pe versurile tale.
  Inca o data, mii de multumiri!
  Mult succes in tot ce iti propui! Si eu sper ca alfabetul sa reuseasca sa se trasforme intr-o carte.
  pt Mirela: te rog frumos sa nu mai imi spui doamna 🙂 simplu, Aniela, este suficient. Cu drag si mult succes si tie la lansare.
  Nu iti pot vedea site-ul, nu imi permite…
  Cu drag,
  Aniela

  • Aniela, nu trebuie să-mi mulţumeşti. A fost o experienţă frumoasă pentru mine, emoţionantă. Evoluţia copiilor şi aplauzele culese, ca şi aprecierile colectivului redacţiei Aramis prezent la lansare şi felicitările primite de la părinţii micuţilor m-au răsplătit mult mai mult decât mă aşteptam. Ce poate fi mai frumos decât să poţi culege din ochii celor care participă la eveniment, bucuria şi mulţumirea? Si dacă problemele care zilnic mă copleşesc nu ar fi fost atat de presante, probabil că aş fi reuşit să realizez mult mai mult.

 3. Pingback: Weekend versus Monday « Gabriela Elena

 4. Fericirea pe care le-o aduci acestor copilaşi, scriind pentru ei, este şi fericirea ta. Le creezi o lume de vis, o lume pe care o parcurgi şi tu alături de ei. Eşti încă un copil, buni. Un copil mai mare, dar cu aceeaşi sclipire în ochi când vine vorba de poezioare şi scenete pentru cei mici. 🙂

  • Carmen, ai mare, mare dreptate. Intr-adevăr plăcerea de a scrie pentru micuţi este ceea ce îmi dă vitalitate ! Intru în lumea lor, departe de falsitatea lumii moderne mânată numai de interese şi sunt fericită. Ei nu se prefac nici când îţi spun că te iubesc, nici când bat din pălmuţe fericiţi ! Cum să nu faci totul pentru ei?

 5. Pingback: Trafic cu Hituri (runda 43) « Blogul lui Teo Negură

 6. Pingback: CETATEA BRAŞOVULUI (9) « Carmen Negoiţă FOTOGRAFII ŞI GÂNDURI

 7. Pingback: Premiile Gaudeamus | ÎNK TÂNĂR, ÎNK CITITOR

 8. Pingback: La mulţi ani, Teo Negură! « Cristian Dima

 9. Pingback: La mulți ani! « Mirela Pete. Blog

 10. Pingback: Monoglutamatul de Sodiu (MSG) sau E621 « Ionel băiat bun

 11. Pingback: Fara aripi (prima parte) « Gabriela Elena

 12. Pingback: CETATEA BRAŞOVULUI (10) « Carmen Negoiţă FOTOGRAFII ŞI GÂNDURI

 13. Pingback: Căldura trupului « Cristian Dima

 14. Aurora, bravo! Nici nu imi trecea prin minte sa te implci tu in ceva si sa nu fie un real succes. Felicitari tuturor celor care au contribuit la acest minunat eveniment (se vede din poze ca e multa bucurie acolo)! Bravo micutilor! Succes scritoarei si fie ca aceste carti sa ajunga la cat mai multi copii.

  • Cati, eşti generoasă! M-am implicat cu tot sufletul, cu toată bucuria de a lucra direct cu cei mici pentru care scriu cu o infinită dragoste şi când pui suflet, nu poate să nu iasă bine. Dar să ştii că micuţii cu inocenţa şi candoarea lor au tot meritul în transformarea unei lansări obişnuite , într-o serbare în care efectiv au strălucit. Am să transmit felicitările tale tutror celor implicaţi, iar eu îţi mulţumesc în numele lor.

 15. Pingback: Fara aripi (a doua parte) « Gabriela Elena

 16. Pingback: Ars culinaria « Mirela Pete. Blog

 17. FELICITARI!! SI SA FIE CAT MAI MULTE LANSARI DE CARTE PENTRU CEI MICI pentru ca au nevoie de tot ce-i mai frumos pe lume. Ei sunt viitorul si daca ei acum au parte de bucurii si dragoste ,sunt invatati sa simta in inimi bunatatea,veselia ,frumusetea poate vom avea o lume mai buna, si mai curata sufleteste . FELICITARI din tot sufletul

  • Nuşa, îţi mulţumesc pentru gândurile tale framoase. Fiind cadru didactic eşti mai îndreptăţită decât mulţi să simţi pulsul învăţământului şi să realizezi ce eforturi mari trebuiesc făcute ca într-o lume dominată de interese şi meschinării,pentru ca copiii totuşi să fie educaţi în spiritul unei atitudini corecte. Cartea este un aliat preţios în realizarea acestui deziderat şi în măsura în care pot contribui şi eu un pic, mă străduiesc şi mă implic cu dăruire.

 18. Pingback: Năbădăiosu şi aspiratorul « Cristian Dima

 19. Pingback: PANORAMĂ DE LA CETATEA BRAŞOVULUI (1) « Carmen Negoiţă FOTOGRAFII ŞI GÂNDURI

 20. Pingback: La radio « Blogul lui Teo Negură

 21. Felicitări şi din partea noastră. Suntem convinşi că ştrumfuleţii au fost adorabili… Ce înseamnă şi copilăria. Tare rău îmi pare că nu mai sunt la vârsta la care jucam tot felul de scenete pe la şcoală… O seară minunată îţi dorim!

  • He-he! Ce frumos ai spus „ştrumfuleţi”. Intr-adevăr au fost adorabili. Este minunat să fii copil, dar este parcă şi mai minunat să trăieşti o iubire împărtăşită! Mulţumesc de urare şi v-o întorc înmiit!

 22. Păi felicitări pentru autoare dar şi pentru cea care a pus în scenă micii actori. 😀 Mă gândeam la „Te-duc-te-aduc”. Pe vremea Năbădăiosului, cum şti nu îi făcea foarte mare plăcere să stea la bunici, dar totuşi cânta sunetul trenului… „te-duc-te-duc” şi bunicul, Dumnezeu să îl ierte, răspundea „şi nu te mai aduc” 😀

  • Cristi, trenul fascinează orice copil prin mărimea lui impresionantă raportată la universul copiilor. Bunicul intra în jocul tău şi te provoca să continui. Si chiar dacă nu-i prea plăcea Năbădăiosului să stea pe la bunici, sunt convinsă că s-ar întoarce în timp cu mare plăcere, fie şi la bunici!!!

 23. Pingback: PANORAMĂ DE LA CETATEA BRAŞOVULUI (2) « Carmen Negoiţă FOTOGRAFII ŞI GÂNDURI

 24. Pingback: Drumuri aproape – Ardeu 7 « Cristian Dima

 25. Pingback: PANORAMĂ DE LA CETATEA BRAŞOVULUI (3) « Carmen Negoiţă FOTOGRAFII ŞI GÂNDURI

 26. Pingback: Poveste de vis (15) « Blogul lui Teo Negură

 27. Pingback: Caută-mă tu « Cristian Dima

 28. Este imbucurător totdeauna că se organizează evenimente în beneficiul copiilor.Apariții de cărți spectacole ș.a. Aceste lucruri sunt menite să-i educe pe copii și să-i călăuzească în viață spre a fi oameni mai buni,oameni adevărați,valoroși.Și asta se face începând din cea mai fragedă copilărie.Binecuvântare celor care se ocupă cu educarea și creșterea copiilor.Ești și tu Aura o astfel de persoană care cu modestie și pricepere face o muncă de mare valoare.Să fii binecuvântată pentru asta.

 29. Pingback: Student Creation: au mai rămas 6 zile | ÎNK TÂNĂR, ÎNK CITITOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.