E parfum de primăvară !

In straturi ghiocei sfioşi,
Deschid albe petale
Şi brebenei mici şi frumoşi
Au înflorit în vale.

O albină, prima oară
A ieşit din stup la zbor:
– E parfum de primăvară,
Hai suratelor daţi zor !

Mai încolo, o fetiţă
Cu zambile în mânuţă
Scuturându-şi cârlionţii
În soarele dimineţii,

A vârât năsucu-n floare:
– Ce mireasmă, ce-ncântare!
E parfum de primăvară
Şi la noi pe ulicioară!

37 thoughts on “E parfum de primăvară !

 1. Minunată poezia! Felicitări!
  Chiar am vizionat aseară un video din care am învățat o pildă: ‎”Dacă poveștile pentru copii ar deveni lecturi obligatorii pentru adulți, am fi capabili să învățăm, cu adevărat, ceea ce ei, de atâta timp, încearcă să ne învețe?” Jose Saramago

  Întreaga poveste aici: http://www.youtube.com/watch?v=YUJ7cDSuS1U

  O seară lină!

 2. Pingback: Nichita Stanescu:Cum să mă-nşurubez în aer? « my heart to your heart

 3. Și de-ar fi o copie,
  De culori, mers și parfum,
  Îmbrăcată-n rochie ,
  Primăvara-și face drum.

  O tot lăuda poeții
  Când pe dealuri ea se vede,
  Curte îi fac toți băieții,
  Din boboci și iarbă verde.

  • Gina, pe vremea lui Topârceanu, primăvara era totuşi o copie (el, sărmanul spunea adevărul!, dar acum nici în datele calendaristice nu se mai incadrează primăvara!Când pomii sunt în floare, cade zăpadă, când ar fi trebuit să se vadă ghiocei, sunt acoperiţi de tone de zăpadă şi de la minus 4 grade temperatura sare le 24! Primăvara aceasta a noastră nu mai este copie ci „primăvară originală”!
   Imi plac versurile tale, sunt vesele, în ton cu o primăvară normală, aşa cum am gândit şi eu când am scris pe cea de mai sus, cât despre primăvara capricioasă de acum, nu pot spune – ca o glumă, desigur – decât :
   Nu zic nu, o lăudară
   Şi poeţi şi-ndrăgostiţi,
   Dar poeţii-s „într-o doagă”
   Iar iubiţii sunt smintiţi!

 4. Bine ai revenit, Aurora ! Sper că a dispărut cauza care te-a reținut atâta vreme să apari pe blog ! Frumoasă și dulce poezie. Regret că fiul meu e prea mare pentru asemenea poezii, iar pentru nepoți e prea mic ! 😀

  • Zina, îţi mulţumesc pentru întâmpinare. Cauza nu a dispărut în totalitate dar … nu m-am plictisit să tot aştept să treacă. Oricum nu voi fac excese. Poeziile pentru copii, fac bine şi adulţilor!!!

 5. Pingback: MODA ANILOR '50 - Viata in imagini si cuvinte 33 - » ARTE @ Zinnaida

 6. Bine ai revenit, buni! Ce boare de primavara dulce aduci. Parfum de brebenei si zbor de albinute… tot ca sa ne incante. 🙂 Te mai astept cu poezioare.
  Te imbratisez cu drag! Ai grija de tine! Pe noi ne gasesti aici oricand! 🙂 Pupicei!

 7. Ti-am spus eu Aura ca primavara asta e suparata tare,iata mai ca ninge iara!Urata vreme,trista si zaluda de iti vine sa-ti iei campii ori sa dormi sa uiti de toate, poate in vis sa afli vreo raza de soare.

  Toate cele bune si linistitoare iti doresc sa iti aduca primavara asta…ei si cand va veni ce minunata va fi ,cred ca pregateste multe surprize de tot se lasa atat asteptata!Sper.

 8. Si aici se simte parfumul de primavara din poezioara de mai sus.
  Ma bucur ca ati reaparut cu frumoasele poezii si plina de viata.
  Nu cred ca primavara este suparata pe noi doar putin capricioasa dupa vremurile de acum. Important este cum o simtim noi in suflet si sa o primim cu bratele deschise, cu inima curata si sa fim mai buni.
  Parfumul de primavara sa va aduca lumina in suflet si sa ne picurati cite un strop din sufletul si din caldura sufleteasca de care dati dovada.

 9. Mi se face dor de parfum si de povestile parfumate citind minunata ta poezie. E atat de parfumata, versurile sunt creatoare de imagini, uite: vad soarele, cerul senin si o gradina in plina inverzire, raspandind miresme sanatoase si proaspete, vad albinuta trezita la viata, simt parfumul zilelor calde si insorite ce stau sa-si intre in drepturi! Voi desena ceva frumos care sa ilustreze aceasta oda in miniatura, sincera si frumoasa, inchinata parfumului si miracolului primaverii! Felicitari draga Auras! 🙂

 10. Pingback: RETETE DE PASTE - Aperitive deosebite » ARTE @ Zinnaida

 11. Pingback: O nouă ilustrație de carte. Zânele vrăjesc cireșele « Mirela Pete. Blog

 12. Pingback: Alphonse Mucha și Primăvara, la miercurea în imagini « Mirela Pete. Blog

 13. Pingback: De veghe în cireșul copilăriei « Mirela Pete. Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.