97 thoughts on “Miercurea fără cuvinte:”Ce glumeţ eşti! Ha-ha-Miauuuu!

 1. Ce draguti sunt! Imi aminteste de unul dintre motanii nostri – tot „portocaliu” – care „vorbeste” aproape non-stop! Cum ii adreseaza cineva un cuvant cum nu se mai opreste din „vorbit”, pe diferite tonalitati! 🙂 🙂
  Superba fotografie!
  Happy WW!

  • Heeeeeei!!!!
   De te-aude Mâţul meu
   Că îi zici „doamnă” mereu
   S-ar putea să ai probleme
   Că de nimeni nu se teme

   Şi-are gheare ascuţite,
   Periodic şlefuite
   Şi colţi ca de crocodil.
   De te-atacă-i dificil !

   Are pedigriu beton
   Şi e DOMN-MOTAN,rezon!
   Şi fiindcă te-am informat,
   Salutare! Am plecat!

    • Ba sucit eşti dumneata
     c-ai ochelari-n manta!
     Puneţi-i urgent la ochi,
     (Sigur, n-am să te deochi)
     Şi priveşte -acum MOTANUL
     Nu este de dat cu banul:
     E MOTAN, moaşa a spus
     Când pe lume-a fpost adus!
     Iar Woody…mă doare capul!
     E o DOAMNĂ şi-ţi dau sfat
     Să-nţelegi! Pa!Am plecat!

   • ehe…
    grea lupta cu Auras
    are versul sprintenas
    nu mai vreau sa ma intrec
    impunge ca un berbec
    pe Woody il face „doamna”
    Motanu` cica-i „cucoana”
    daca ma mai duelez
    in mosneag… evoluez!
    cica sa fac ochii mari
    sau sa imi iau ochelari
    ca sa vad ca sunt un mos
    carcotas, morocanos
    cand de fapt eu port baston
    doar pentru ca sunt un domn
    si nu-mi sare tandara:
    cucoana esti dumneata!

 2. Bună dimineața, Auraș! Am adus eu cafeaua, ieri am găsit o specialitate din Peru care-mi place mult și vreau s-o încerci alături de mine. Dar cine zicea că nu-i pace între ei, când uite cum se amuză frumoasa felină aurie de scumpul pui de cocker?! Ba chiar sunt cei mai buni prieteni! O fotografie minunată, așa să știi, o iau cu mine și te felicit. La tine trebuie să fie o atmosferă tare caldă, cu asemenea drăgălășenii. Te pup, o zi superbă îți doresc! 🙂

  • Bunădimineaţa Mirela. Cu drăgălăşeniile acestea pe patru picioare, dimineaţa începe cu concertul în miau minor şi ham major, dar este drept sunt şi teribil de haioşi prin jocul lor imprevizibil.
   Afară pare că este primăvară şi eu îţi doresc o zi însorită la propriu şi la figurat!

  • Melanie, stabilim întâlnirea după eticheta pisicească! Ai grijă la parfum, fiindcă motanul meu preferă aromele naturale. Nu ştiu zău cu renumitele parfumuri franţuzeşti cum s-ar descurca!Nu vrea să-şi dea peste cap simţurile ancestrale!!!

 3. Uau ! Cat dragalase sunt fiintele alea doua ! Portocaliul zice cat il tin plamanii, iar negrutul priveste cuminte in jos, parca ar arata ca el e mai cuminte si mai intelept.
  Sa ai zile frumoase, Aurora !

 4. Desigur, e de la scoala vedetelor fondata de Andaluza.Cred ca era dupa repetitii si ii povestea lui Negrut ca nu mai rezista in asa ritm infernal.Amfitrioana nebunatica vrea sunete pe scara seismica prin care sa comunice cica cu extra-miaonici de pe luna.Iata de ce motanii tai o asurzesc pana si pe Niagara,cu sunete in cascada de octave supranaturale.Ai grija Aura cu noul proiect andaluzian,ca te pomeni in curand cu vase sparte si pereti miscatori.A inceput cu melcii,acum cu scoala vedetelor si am auzit ca le face invitatie si caninelor in curand sa experimenteze sunete hau-ham si mrrrrr cu r accentuat puternic a la MM.
  Asadar ocupa-te de tonalitati mai lirice ,trimite-o pe Andaluza la un curs de balet clasic eventual,ca in ritmul asta expresionist-supramionist si de rock cu nabadai vei ajunge sa asurzesti si sa ramai fara zugraveala pe pereti.

  Zi buna iti doresc !!!
  Si spune-le Aura sa miaone mai incet,ca se aude pana aici!!!

  • Darius, deşi am rugat-o insistent să înceteze cu vocalizele, a fost imposibil să o conving. Ideea cu baletul clasic nu îi surâde. Ba mai mult acum vrea să facă şi arte marţiale. Şi-a strâns o mulţ
   ime de adepţi -după cum vezi şi în poză – şi au hotărât cu toţi să o pună de un spectacol. Te-au invitat. Vor cânta sonata in do-miorlau-diez. Dirijor este un invitat de mare talent : Muţunachis-Hamuitus. Prim solist Blegoso-Milogo-Amorozo, pe care Andaluza şi l-a adjudecat fără drept de apel! Te aşteptăm. Intrarea este pe bază de şoricei la cutie. Numărul diferă în funcţie de locul ocupat. pentru dirijor se acceptă numai oase bine împănate.
   N-ai nici o şansă să scapi de vocalizele solistelor miorlăitoare!

   • Dupa cum stii Andaluza se da in vant dupa peste afumat la gratar,asa ca ademeneste-o si tu cu gratare .Reflexul lui Pavlov,cum asculta un lied sau menuet ,hopa sare pestele pe botic,cum rasuna a rock si diezi miorlaitori,hopa zboara pestele in frigider si o tragi si de mustata.Poate,poate se dezvata,si se comporta si ea ca o lady aristocrata.Gata cu avangarda,e timpul torsului… in ritm liric de sonata lunii,ca tot vrea sa ajunga pana si acolo.

    • Darius, voi încerca metoda propusă de tine, dar cu carne de porc, fiindcă dacă am peştele pe grătar, poate să vină Andaluza cu tot neamul ei şi nu vede o aripioară măcar! Peştele este al meu!!! Sunt la concurenţă cu mâţele în domeniul pescărie. dar cum ţi-am spus încerc cu frigărui de porc, dar… nu garantez. Mi-ar trebui ajutoare! Nu te oferi? Andaluza s-ar putea să fie mai sensibilizată de autoritatea ta! Ştiu şi eu… adu-i un june prim! S-ar putea să devină romantică şi să miaune în onduleuri sub clar de lună ademenindu-şi iubitul. Atunci să vezi sonata lunii!!! Cred că ar fi singura şansă de a-l trezi pe Beethoven !

   • Aura,nu tine cu carnita de porc,ai uitat ca dupa parada modei de la Paris a fost rasfatata de trei juni de i s-a aplecat de cata carne a devorat pe nerasuflate.S-a ales cu o indigestie teribila si de atunci s-a jurat ca numai papa porc,ca nu este dietetic si ingrasa.Ba mai mult, smechera de ea a dat vina pe juni ca ar fi ademenit-o ca sa se ingrase si sa-si piarda astfel statutul de cea mai agila si mare dansatoare din regatul pisicesc.A vrut sa-i dea si in judecta,dar am mai potolit-o eu nitel cu o balda rock mai sentimentala.S-a jurat chiar sa fie casta in semn de protest!nu a tinut fireste prea mult …a cedat cu Amorozo ,iar apoi cu Daniel de care s-a dispersat totusi in favoarea Printesei,bineinteles ,contra unui targ pe care doar ele il stiu.
    Ce juni vorbesti,ca a avut zeci,sute poate,si toti cum au putut au dat bir cu fugitii de atata personalitate nebunatica ce are.Mi-a spus ca sunt niste prosti ,niste mediocri nerescunoscatori,care nu pricep o iota despre spiritul ei progresiv -reformator in emanciparea si afirmarea unei noi ere miauniste.
    Asadar fa pace si da-i peste ca altminteri o sa iasa scantei!
    De ce crezi ca face atata zarva la corul ei de soprane si tenori miorlaitori…e Greva!pentru niscai peste in dieta !!!!

    • Darius, uluită până peste poate de noile principii ale Andaluzei, mă declar profund lovită în amorul propriu deoarece numai ţie ţi-a făcut destăinuiri „despre spiritul ei progresiv -reformator in emanciparea si afirmarea unei noi ere miauniste”, mie nesuflându-mi nici un mioralau despre aşa ceva, fapt pentru care ţi-o fac pachet şi ţi-o trimit să-ţi facă ţie serenade şi să-i dai tu porţia de peşte fiindcă după cum vezi, pe mine mă ignoră această ” supercalifragilisticexpialidocious” de mâţă cu pretenţii de divă! Tu ai încurajat-o ! Eu începusem să mă ocup serios de educaţia ei. Deja îi serveam doar kitty-kat în timpul săptămânii şi o porţie dublă de şoareci în zilele de sărbătoare! Fără cafea, fără băuturi tari! Este adevărat că din când în când mai lăsam uşiţa barului deschisă şi o găseam lată, în stare avansată de ebrietate şi cu sticle goale pe lângă ea, dar asta se întâmpla destul de rar.Şi acum ce aud? Că este preocupată de „afirmarea unei noi ere miauniste” !!!! Şi doar ţie îţi face confidenţe!!! dar aşa este ea! Uită fără remuşcări ! Bietul Blegoso-milogo-amorozo, este îndurerat şi acum şi suferă că l-a părăsit! Te pomeneşti că se întâlneşte în taină cu Miorlălaus-maidanezuz, spaima maidanelor! Nu m-aş mira după cum îi sunt apucăturile!!In concluzie, ţi-o trimit pentru reeducare şi te rog să mă ţii la curent cu progresele pe care le face ! Mult succes!

   • A sosit la mine!!!
    Mi-a spus ca de ce ninge asa tare ca la tine era mai cald si bine.M-a certat pentru conditiile de cazare,eu neavand curte si gradina.Dupa ce a facut cateva gimnastica aerobica de intretinere pe perdele,si-a facut si manichiura prin ceva vopsele de pe paleta,si le-a lustruit apoi cu niste flori de origami.Credea ca sunt orhidee din ghiveciul tau.I-am dat peste sa-se mai linisteasca si multumita s-a pus acum pe tors.Mi-a spus ca e foarte suparata ca ai alungat-o,ca dupa ce ti-a curatat casa de energii negative,acum mai este si exilata intre patru pereti fara prieteni si adepti ai nolui age-miao-style pentru care a facut atatea eforturi creative.I-am pus muzica,sa toarca pe iarna lui Vivaldi,si tot o aud maraind …miauna tot felul de nume,si isi misca capul tot in ritm de rock .Acum doarme dusa ,nici cu tunul n-o trezesti.

    • Darius, nu sunt acasă, deic motivat răspund cu întârziere şi mai scurt decât merită comentarea atitudinii Andaluzei. Amuzantă peste măsură comportarea divei ! Mi-o imaginez în toate ipostazele şi râd copios, dar se pare că îi prieşte la tine. Te rog transmite-i că-mi lipseşte. Ştii expresia: rău cu rău, dar mai rău fără rău, dar o mai las la tine să toarcă pe muzica lui Vivaldi că poate renunţă definitiv la mamnelele cu care m-a exasperat atunci când îl avea invitat pe Miorlălau-maidanezul. Să-mi spui ce năzdrăvenii a mai făcut la trezire.

   • Dupa ce s-a trezit moracanoasa foc,am dat fuga in bucatarie sa-i pregatesc dejunul.Ei afla ca intre timp si-a mozolit coada toata in paleta de culori, si era tare mandra de cum arata.I-am explicat ca nu e bine,am dat sa o sterg,nici vorba mi-a miorlait raspicat.Doar un pic albastru de cobalt mai mult cica sa-i dau ca sa aduca mai mult cu Picasso in perioada lui albastra.Am ramas desigur perplex.De unde stii tu de Picasso?Mi-a reamintit parada ei de moda pariziana cand a vizitat apoi Louvru.Doar Picasso care este nebunatic si indraznet ca ea i-a placut,si Mona Lisa lui Leonardo care este evident mi-a zis o pisica dechizata in femeie.Doar ca a uitat sa-i puna mustati!Amandoi artistii cica au fost pisici intr-o viata anterioara,a scris asta si intr-un articol traznet pentru revista Beaux Arts!Se pozase alturi de Gioconda pentru a se vedea clar asemanarile .Despre Picasso,marturie ca s-ar fi inspirat din viata miaunista,a asezat cateva poze dansante miuniste alaturi de grafica artistului in „fantezii de linii rasucite si hilare ,nebunatice precum miscarile noastre feline expresiv-contorsionate”.
    Am ramas iarasi perplex,si am cazut pe gandurii cu asemeni teorii miao-andaluziene.Chiar nu zice rau,nu-i asa?
    Apoi m-a certat ca de ce pictez oameni cu antene parabolice deasupra capului.I-am explicat ca sunt sfinti,adica cineva care numai ca ea nu sunt!A strambat din botic suparata,”noi uiti ca suntem niste capodopere !”mi-a reamintit ce a spus Leonardo.
    Oricum vrea si ea acum un portret cu aureola,dar albastra mi-a zis…sa ti-l arate tie si gastii ei nebunatice.
    Bine,bine daca vei fi cuminte o sa-ti fac asa cum doresti.Si sa arate ca Gioconda a mai precizat,fara maini de ale voastre ci cu labute si gherute ascutite …si sa nu uit desigur de noua ei coada ruginiu-albastra!
    Dupa ce a infulecat micul dejun,am expediat-o afara printre maidanezi!…ei ce zici acum,e diva noastra rea sau buna?

    • Darius, chiar mă uluieşti! Nici Maiakovski nu avea aşa talent de educator ca tine! Ce să spun? Diva este foooooarte bună şi înţelegătoare. Mă încântă peste măsură talentul ei de artist plastic. Am să-i trimit şi eu culori, dar am să i le trimit în farfuriuţe şi nu în tuburi, ca să poată băga toate cele patru lăbuţe în uleiuri să-şi exercite talentul pe oriunde trece. Presupun că are libertatea de a cotrobăi prin toată casa, nu numai prin atelier. Am să-i sugerez chiar ca din când în când să dea tuşele finale pe tablori. Culorile i le trimit prin Miorlălau-maidanezul, fiindcă Milogo-Amorozo mi se pare prea timid. Vezi că şi Miorlălau este specializat în pictură. O să fie foarte încântat să-ţi cerceteze atelierul. Nu va sta mult, nu-ţi face griji. El merge numai în fugă, aşa că dacă ai ceva vase pe acolo., mai bine fă-le poze ca să ai amintirea lor!!! Văd că-i prieşte la tine. Să mai stea!

   • Ce educator vorbesti tu,ca deocamdata ea spune,ea face,ea drege,ea cere,etc!
    Afara au ras de sa se prapadeasca cateva mate de coada ei albastra ,auzi ce le-a spus”tantaloaicelor eu am mancat ceva atat de special de nu ati auzit voi decand sunteti si nici stra-strabuniciii vostri vreodata E un rechin spada tocmai din Oceanul Indian adus de Aura una din servitoarele mele,specialista in retete de peste nemaintalnite in lume toata.Ei ,aflati hlizitelot ca este asa gustos de iti dau fiori de placere pe sira spinarii ,ti se ingroasa si ascut ghearele si ti se albastreste coada…ca sa nu mai spun lesinatelor ce sunteti ce energie supranaturala capeti.!..nu au crezut-o ,insa le-a dat cu coada peste bot sa o miroase.Am uitat sa-ti spun ca la dejun si-a inmuiat si coada vopsita in preparatul de peste.Iti dai seama ce combinatie ispititoare a iesit in amestec cu uleiul de in din vopsele…
    Ca sa fie si mai convingatoare le-a facut apoi cateva acrobatii in ritm de rock ,de a ramas tota asistenta de miorlaitoare si miorlalai cu gura cascata.In final vreo 3 maidanezi au inceput sa-i cante serenade si sa-i jure credinta eterna.

    Nu-mi trimite vopsele ca am mintit-o ca nu mai am expre ca sa nu o vopsesc toata in albastru cum a vrut si a insistat de m-a zapacit!Nu-i trimite nimic deocamdata .Mai intai stradania si apoi recompense,deocamdata eu asud sa o inteleg,iar ea ca ea ,zbanghie si mofturoasa nevoie mare!

  • Cristi, aşa este, cască, dar pare că râde cu gura până la urechi. De aceea l-am şi prezentat aici!Şi ai dreptate şi când spui că noaptea este vesel fiindcă umblă şapte coclauri şi vine dimineaţa frânt. De fiecare dată îl întreb câtor mâţe le-a frânt inima?

  • Mircea, exact în momentul acesta gândeam să vin la tine pe blog. Mi-ai luat-o înainte şi râd citind. Motanului meu nu-i trece zâmbetul aşa uşor fiindcă este destul de răsfăţat, aşa că , te rog zâmbeşte şi nu mai aştepta să termine el.

   • Mi-e teama. Mi-e teama ca, daca zambesc, imi voi pierde putin din prestanta. 🙂 🙂
    Chestia e ca nu am prea multa, de aceea trebuie sa fac economie si sa nu risipesc nici un pic din putina prestanta pe care o am. 🙂

 5. Wow! Trei motani si toti asa guralivi? Nu stiu ce-as face… La inceput m-as amuza dar cu timpul… 😉
  Al meu miauna rar, asa, delicat ca o domnisoara 😉
  Happy WW!

 6. Ha, ha! Ce poză faină! Pare tare graliv.. „miorlăitorul”. Dar se pare că i-a atras atenţia negriciosului, care îl urmăreşte cu atenţie.
  Să aveţi o zi frumoasă, doamna Aurora! 🙂

 7. Sunt frumuşele animăluţele tale din imagine şi cred că în realitate sunt şi mai şic ! Am şi eu o pisicuţă foatre ataşată de mine, dar uneori obraznică.Să le iubim, că ne sunt de mare folos. Pisicile sunt adevărate vindecătoare. Dacă simt că o parte din corpul nostru este bolnavă, se aşează şi dorm pe locul afectat. O singură pisică poate absorbi cantitatea de energie negativă produsă de mai multe persoane din familie. De aceea pisica doarme mult, pentru că se eliberează de negativitatea pe care a eliminat-o din noi şi a preluat-o asupra ei. Dormind se purifică.

 8. Pingback: Noul atelier: Gothic window « Mirela Pete. Blog

 9. Pingback: Vis de pipăitor

 10. Pingback: Weekend muzical și dulce « Mirela Pete. Blog

 11. Pingback: Sanatate cu leacuri de pacalit iarna - 6

 12. Pingback: Parfum de fericire « Mirela Pete. Blog

 13. Pingback: La oglindă « Mirela Pete. Blog

 14. Pingback: E martie « Mirela Pete. Blog

 15. Pingback: Reflexii parfumate « Mirela Pete. Blog

 16. Pingback: Reflexii din vacanțe adunate « Mirela Pete. Blog

 17. Pingback: Orașe reflectate pe ape « Mirela Pete. Blog

 18. Pingback: Carcassonne, Carcassonne « Mirela Pete. Blog

 19. Pingback: În drum spre Vrhnika, Slovenia « Mirela Pete. Blog

 20. Pingback: O frumoasă reflexie din familie « Mirela Pete. Blog

 21. Pingback: Nocturne la RIO « Mirela Pete. Blog

 22. Pingback: Motorhotel Oldtimer « Mirela Pete. Blog

 23. Pingback: Exterior și interior. Reflexii din mini vacanță « Mirela Pete. Blog

 24. Pingback: Chipuri dragi « Mirela Pete. Blog

 25. Pingback: Reflexii din Salonic « Mirela Pete. Blog

 26. Pingback: Vacanță à la Grecque « Mirela Pete. Blog

 27. Pingback: Așa, sau…așa?! « Mirela Pete. Blog

 28. Pingback: Pe drumuri macedonene « Mirela Pete. Blog

 29. Pingback: Reflexii în ochii aurii « Mirela Pete. Blog

 30. Pingback: Reflexii între cărți « Mirela Pete. Blog

 31. Pingback: Primul meu imprimeu…de inspirație egipteană! « Mirela Pete. Blog

 32. Pingback: Captură « Mirela Pete. Blog

 33. Pingback: Comori reflectate « Mirela Pete. Blog

 34. Pingback: Amforele cu parfum « Mirela Pete. Blog

 35. Pingback: O picătură de artă « Mirela Pete. Blog

 36. Pingback: Flower Party « Mirela Pete. Blog

 37. Pingback: Reflexii din Bruxelles « Mirela Pete. Blog

 38. Pingback: Reflexii de sărbătoare « Mirela Pete. Blog

 39. Pingback: Reflexii rubinii « Mirela Pete. Blog

 40. Pingback: În zile reci, vitrine calde! « Mirela Pete. Blog

 41. Pingback: În oglinda venețiană « Mirela Pete. Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.