Pisica si oala cu smantana

, maci si iezi 004

Bunica a pus aseara                  
Sus in raftul din camara
O ulcica cu smantana,
Proaspata si tare buna.

Insa azi de dimineata,
O pisica indrazneata
A simtit ca este rost
Ca sa nu mai tina post.

Si pas-pas, tot taras
Se strecoara pe furis
Ca un hot adevarat
La ulcica de pe raft.                   

Dintr-un salt e la smantana
Parca n-a mincat de-o luna!
Uite-asa isi linge botul
Si-a bagat capul cu totul.

Dar de-atita fatait
Capu-n oala a-ntepenit
Si acum niste picioare
Duc pe ele o oala mare!

, maci si iezi 006

12 thoughts on “Pisica si oala cu smantana

 1. inteleg ca in poze este chiar impricinata! Cum de n-ai „prins-o” cu oala in cap? – pentru ca bag de seama ca momentele povestite de tine – in vers sau proza – chiar s-au intimplat, iar tu umbli cu aparatul foto dupa tine si imortalizezi episodul (mi-a placut Costica cu maldarul de patrunjel!)! Si in alta ordine de idei, ce relaxante sunt poezioarele tale, ce ritm saltaret, ce dragute poantele, ce usor de retinut pentru copii! Foarte frumos!

  • Da, in poza este inculpata, dar in alta escapada! De data aceasta n-am reusit sa o imortalizez cu oala in cap fiindca pina sa-mi dau eu seama „cum devine cazul” cu oala plimbareata, evenimentul s-a consumat si oala s-a facut tandari.Suspinam prea tare dupa smintina ca sa mai fac poza dezastrului universal din camara in acel moment. Mi-a inspirat totusi poezia, ca de, asa-i romanul sa faca haz de necaz.

 2. La faza asta sunt „pisica”. Doar ca, spre deosebire de ea, eu as manca smantana cu paine calda. Doamne, ce pofta mi-ai facut. Poate si cu putina mamaliga? N-are gusturi proaste matza cu ochi superbi…

  • Atata-ti trebuie „noapteaiguanei” sa atentezi si tu la smantana mea! Pai ce? Te-ai aliat cu matza mea sa-mi devastati camara? Ba mai ai si intentii expansioniste: paine calda, mamaliguta…
   Pisica mi-ai cucerit-o de cind cu „ochi superbi”… gata, o sa dea in vileag toate ascunzisurile! Esti periculoasa”noapteaiguanei’ dar… te astept. Chiar cu placere.

 3. Micuta oportunista a patit-o.Marii abonati la caimac oduc fffff bine merci! Lasand gluma,poezia m-a incantat si te voi vizita mereu cu speranta altor delicii!

 4. Pingback: Blogul bunicii «

  • Sigur vei rade, dar tot iti spun: cand am citit am trait aceeasi emotie pe care am avut-o cand, ( foarte demult), eleva in clasa intaia fiind, m-am vazut pusa la „tabloul de onoare” al scolii. Remarca ta ma mobilizeaza si ma obliga (culmea!!!) la fel ca atunci. Fii binevenita pe blogul meu.Vei gasi de fiecare data o usa larg deschisa iar daca sant plecata, (vezi, nu spune la nimeni) pun cheia sub pres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.