FAMILIA Ga-Ga-Ga

gascan blugi

Mirela a dăruit poeziei şi mie o frumoasă ilustrare a conţinutului poeziei, pentru care îi mulţumesc mult. Admiraţi aceşti drăgălaşi bobocei cu priviri uimite! Incă o dată: Mulţumesc Mirela!

Familia Ga-Ga-Ga
Plictiseala alunga
Pornind lip-lip  la  plimbare
Ziua în amiaza mare.
Gâsca-n rochie de fulgi,
Gâscanu-mbrăcat în blugi,
Iar în urma lor lip-lip
Cei trei bobocei, în slip
Cu puf galben peste ochi.
– Ptiu-ptiu-ptiu, să nu-i deochi!

– Ce deochi? Ce tot îndrugi?
Gâsca-n fulgi, gâscanu-n blugi,
Şi bobocii-n slip cu dungi?
(Mi-a strigat o coţofană
Cu pretenţii de cucoană)
– Azi familia Ga-Ga-Ga,
S-a-mbrăcat anapoda!
Să-i înveţe cineva
Corect a se îmbrăca!

38 thoughts on “FAMILIA Ga-Ga-Ga

 1. Pingback: Încă un eşec | Blog de Căţea

 2. Auraș, ți-am trimis pe mail un desen cu gâscan și pui! E haioasă și minunată poezia!
  Te felicit, fii sigură că va fi un succes, odată cu noua carte.
  Weekend cu bucurii, povestim noi! 🙂

 3. Poezia e incantatoare, astept cartea cu nerabdare, sa le-o cumparam si copiilor, fiindca toate poeziile pe care le-am citit de la tine le-au placut! Le croiesti pe placul lor! 🙂 Felicitari!

  • Gela, pentru mine , o mie de aprecieri făcute de critici cu renume , nu îmi aduc atâta bucurie cât îmi aduce un singur zâmbet de copil dacă ştiu că a fost stârnit de poeziile mele. Nici nu ştii cât de bucuroasă sunt când aflu că un copil spune că îi plac poeziile mele.

  • Gela, pentru mine , o mie de aprecieri făcute de critici cu renume , nu îmi aduc atâta bucurie cât îmi aduce un singur zâmbet de copil dacă ştiu că a fost stârnit de poeziile mele. Nici nu ştii cât de bucuroasă sunt când aflu că un copil spune că îi plac poeziile mele.

  • Dacă te aude Ledy Gaga, o să declare greva „îmbrăcatului” şi o să se îmbrace numai ca la mânăstire!
   Pe tine te cred că îţi place, dar pe Luza nu o cred fiindcă ea i-ar da şi fulgii jos!
   Mulţumesc, la fel!

 4. Normal ,are nevoie de giulgiu cu pene asortat cu palarioara impanata ca sa arate sic ca la Miaowood!
  Pe gasca o imbraca ea cu niscai solzisori de peste si o trece la munca ,sa pescuiasca astfel dechizata pe lac !Succes garantat!
  Drept recompensa ii ofera un bilet la Miaovision!Ca la moda este astazi sa sochezi vrea si trupa de ga-ga cu mustati si gherute…tine-te tare sa vezi show atunci!

  • Mustăţi şi barbă! Aşa este de bonton acum! Nici nu mai este nevoie de sperietori pe câmp; este suficient să ducem la plimbare personaje disney cu barbă şi mustăţi şi se duc învârtindu-se şi ciori şi grauri!LUza cu autoritea ei poate îmbrăca o serie de inşi dispuşi să câştige să se deghizeze astfel şi poate obţine un venit frumuşel! Il ia şi pe Serafim ajutor şi ea poate chiar sta la umbră liniştită să privească spectacolul!

 5. Aurora Georgescu,

  Fac parte din echipa BlogTAG.ro si pentru ca am citit cu mare placere blogul dumneavoastra Stropi de suflet, doresc sa va prezint proiectul nostru cu speranta ca vi se va parea interesant si veti dori sa fiti alaturi de noi.
  BlogTAG se adreseaza tuturor persoanelor care detin un blog si sunt activi pe acesta, pentru a-i ajuta sa faca parte din comunitatea de bloggeri care au aceleasi interese ca ei, si ofera concursuri si campanii cu premii in bani si produse foarte atractive. Incercam sa selectam intotdeauna numai concursurile si campaniile care prezinta interes pentru dumneavoastra, care se potrivesc cu tema blogului dumneavoastra.

  Cine suntem?
  O echipa de oameni tineri si ambitiosi, cu dorinta de a dezvolta o comunitate stransa in blogosfera. Organizam concursuri si campanii de adevertoriale care sa sustina blogurile romanesti si sa le ofere mereu provocari noi celor care au pasiunea scrisului.
  Incercam sa atragem bugetele companiilor care doresc sa fie promovate prin concursuri si campanii de advertoriale in zona de blogging, astfel incat pasiunea de a scrie articole pe blogul dumneavoastra sa fie si recompensata in bani si premii consistente.

  Cont pe BlogTAG.ro?
  De ce nu? Noi va asiguram tot suportul pentru a va crea cont, suntem deschisi la orice intrebare, propunere sau discutie. Plus ca in acest mod va putem tine la curent cu noutatile BlogTAG.ro, campaniile si concursurile noastre.
  Pe BlogTAG gasiti usor si rapid concursurile si campaniile care sunt in desfasurare, sfaturi si lucruri utile care sa va ajute in imbunatatirea vizibilitatii blogului dumneavoastra.

  Concurs TargulCartii.ro
  In aceasta perioada este activ concursul sponsorizat de TargulCartii.ro, librarie si anticariat online. Va puteti inscrie cu un articol care sa respecte cateva cerinte, iar echipa de la TargulCartii.ro ofera premiu pentru primul clasat o tableta! Mai multe detalii aici.

  Concurs BlogTAG.ro
  Pana la 1 iulie va puteti inscrie in concursul organizat chiar de BlogTAG.ro pentru promovarea platformei de advertoriale si a comunitatii. Premiile sunt foarte atractive, aflati mai multe aici.

  Campania LibrarieUniversala.ro
  Pana duminica, 1 iunie, LibrarieUniversala.ro ii invita pe toti bloggerii pasionati de literatura si carti sa participe la campania de advertoriale. Primii 10 care se inscriu beneficiaza de sponsorizarea oferita de LibrarieUniversala pentru articolele scrise. Mai multe detalii aici.

  Va astept cu drag sa va alaturati comunitatii de pe BlogTAG.ro si sa participati la concursurile si campaniile noastre!

  Alexandra Margarit

  Echipa BlogTAG.ro
  http://www.blogtag.ro/
  blogtag.ro@gmail.com
  https://www.facebook.com/BlogTag.ro

 6. Pingback: Într-un suflet de copil… | Poteci de dor

 7. Bună, Aurora ! Ce faci tu, draga mea ? Văd că n-ai mai publicat de multișor pe blog. Sper că ești bine, sănătoasă, tu și toți ai tăi.
  Numai bine să aveți !

 8. Pingback: Legende de la Soare Apune la Soare Răsare, de Floarea Cărbune, cu ilustrații de Mirela Pete : Mirela Pete. Blog

 9. Pingback: Între întrebare şi răspuns… o viaţă | Poteci de dor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.